Sechestru pus de DNA pe averea premierului Victor Ponta (surse)

Procurorii DNA au dispus instituirea sechestrului asigurător pe o parte din averea premierului Victor Ponta în dosarul în care acesta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani, în calitate de avocat, au declarat luni, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Potrivit acelorași surse, procurorii au declanșat procedura de identificare a bunurilor asupra cărora va fi pus sechestru.

Victor Ponta a fost chemat luni la DNA, unde a fost anunțat că în dosar s-a dispus efectuarea unei expertize financiar-contabile.

Tot acum, procurorii i-au schimbat calitatea în acest dosar din suspect în inculpat, premierul prevalându-se de dreptul la tăcere, astfel că nu a dat o declarație în fața procurorului.

Conform DNA, Victor Ponta este urmărit penal în dosarul Turceni — Rovinari pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani, în calitate de avocat (reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”).

Faptele reținute de anchetatori ar avea legătură cu faptul că Ponta ar fi beneficiat de o parte „însemnată” din sumele obținute de către SCA „Șova și Asociații” de la complexurile energetice Turceni și Rovinari, deși nu a efectuat niciun fel de activitate profesională în temeiul convenției de conlucrare dintre cele două case de avocatură.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.