Secretul unui porumb fiert gustos. Cum se fierbe și ce ingrediente trebuie să adaugi

Porumbul fiert este la mare căutare în zilele de vară, dar puține gospodine știu secretul unui preparat foarte gustos. Specialiștii recomandă să alegi produse de calitate și să ai grijă cât îl lași pe foc.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum:Early Booking

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Porumbul fiert este un deliciu în zilele de vară și este la mare căutare în piețe sau parcuri. Cu toate astea, comercianții nu îl vând în condiții tocmai igienice, iar specialiștii îți recomandă să îl prepari acasă.

În trecut, oamenii ajungeau la închisoare pentru furtul de porumb, care se numea și „furt din avutul obștesc”. Autoritățile considerau că este o mare infracțiune, ba chiar „subminarea economiei naționale”, dar lucrurile s-au schimbat.

Porumbul se aducea din Ungaria. Acesta fierbea spectaculos de repede, era dulceag, iar boabele nu aveau coajă groasă care să-ți rămână între dinți.

Porumbul dulce este mai deschis la culoare, pănușele lui sunt de un verde mai deschis, bobul este lăptos, mai rotund. Este așa numitul Sweet corn (Zea mays convar. saccharata var. rugosa) adică o variantă dulce a clasicului porumb. Specialiștii au precizat că cel normal se fierbe mult mai greu, dar că este la fel de bun.

Porumbul ideal

Alegeți porumb proaspăt. Evită-l pe cel cu pănușele ofilite. Specialiștii îți recomandă să îl desfaci pe o lungime panușele și să analizezi boabele. Acestea trebuie să fie rotunjoare, fără spații între ele (să fie lipite unele de altele) și, pe cât posibil, să nu aibă părți negre, mucegăite sau cu dăunători. Dacă înțepăm o boabă de porumb cu unghia, trebuie să iasă un lichid ușor lăptos. De aceea se numește și „porumb de lapte”.

Cum se prepară porumbul fiert

Știuleții de porumb se desfac din pănușe (frunze) și se curăță de mătase. Se scurtează știuleții la ambele capete ca să se așeze mai bine în oală (tăiem doar cotorul tare și vârfurile țuguiate care nu prea au boabe). Scapă de zonele cu probleme.

Alegem o oală mare. Căptușim fundul ei cu jumătate din pănușe și începem să clădim știuleții de porumb.Mătasea de porumb este foarte sănătoasă fiind un diuretic natural (mai ales fiartă), dar unele persoane o aruncă.

Se pune o linguriță cu vârf de sare (la o oală de 3-4 L), se toarnă apă peste porumb și se acoperă oala cu un capac. Porumbul se fierbe 15-20 de minute la început de sezon sau 30-40 de minute la final de vară, potrivit savoriurbane.com.

Sursa: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.