Ședință CJSU și videoconferință cu dr. Raed Arafat- Evaluarea pagubelor produse de inundațiile din perioada 3-5 februarie a.c.

În dimineața zilei de 21 februarie, la sediul Instituției Prefectului – Județul Maramureș a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Ordinea de zi a cuprins evaluarea pagubelor produse de inundațiile din perioada 3-5 februarie a.c., precum și prezentarea proiectului procedurii privind modul de acțiune a instituțiilor responsabile cu gestionarea incidentelor și situațiilor de urgență generate de animalele sălbatice periculoase, la nivelul județului Maramureș. De asemenea, a fost discutată situația de la Baia Sprie, unde, pe strada Ștefan cel Mare, malul râului Săsar se rupe pe o distanță de circa 200 metri, punând în pericol gospodăriile oamenilor. Pe o lungime de 98 metri liniari, malul a fost consolidat la finele lunii noiembrie 2016 de către SGA Maramureș, din fonduri proprii. A fost analizată și situația de la Ruscova, unde malurile Văii Dragmirov se surpă în preajma unui pod construit de primărie. Sunt, de asemenea, necesare lucrări similare pe Valea Ruscova, dar și în localitățile Repedea și Poienile de Sub Munte. Primarii primelor două localități au fost prezenți la ședință, iar subprefectul Gavriș Ardelean le-a reamintit că fiecare consiliu local are obligația de a prevedea în bugetul local sume pentru situațiile de urgență. Problema lipsei fondurilor este, însă, o realitate atât pentru unitățile administrativ-teritoriale, cât și pentru SGA Maramureș. Reprezentantul SGA Maramureș a prezentat și alte puncte vulnerabile ale județului în ceea ce privește riscul de inundații, precum și principalele investiții pentru 2017.

În continuare, a avut loc, în sistem videoconferință, ședința de Evaluare a activității desfășurate în anul 2016 de Departamentul pentru Situații de Urgență și structurile aflate în coordonare. Ședința a fost condusă de dr. Raed Arafat, secretar de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.