Şedinţa Comisiei de Dialog Social

Prefectul judeţului Maramureş Anton Rohian a prezidat  şedinţa Comisiei Judeţene de dialog social. Temele întâlnirii au vizat asigurarea drepturilor copiilor aflați în plasament maternal ; deblocarea alocațiilor pentru copii aflați în plasament în regim de urgență la asistenții maternali; reactualizarea cotei pentru echipament cu indicele inflației; aplicarea unor hotărâri judecătorești referitoare la calculul utilităților.
La discuţii au luat parte reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Maramureş; Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţie Socială; Cartel Alfa -Filiala Maramureş şi ai Sindicatului asistenţilor maternali.
Reprezentanţii Sindicatului de Asistenţă Maternală, au solicitat sprijin reprezentantului Guvernului în teritoriu, în ce priveşte deblocarea alocaţiilor copiilor aflaţi în regim de urgenţă, la asistenţii maternali. Aceşti au subliniat că există în acest sens hotărâre definitivă şi irevocabilă, care reglementează problema, însa nu se respectă. De asemenea, au fost purtate discuţii privind valoarea cotei pentru echipament, care în acest moment este de 50 lei, suma care este neindexata din anul 2003, deşi Ordonanţa 36/2003 si Legea 326/1997 prevăd acest lucru. O altă problemă stringentă este nepunerea în aplicare a Hotărârii Judecătoreşti 2803/2014 a Curţii de Apel Cluj Napoca, cu privire la calculul utilităţilor pe anul 2013 .
Prefectul Anton Rohian i-a asigurat pe reprezentantii asistenţilor maternali maramureşeni de tot sprijinul Instituţiei Prefectului în soluţionarea problemelor: ” Dumneavoastră prin ceea ce faceţi, meritaţi tot respectul nostru. Aş vrea să cunosc punctual problemele cu care vă confruntaţi. Cele 337 de cazuri în care spuneţi că vă sunt încălcate drepturile, ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru administraţia judeţeană şi factorii implicaţi. Vă asigur de tot sprijinul meu, doresc să cunosc punctual aceste probleme, să găsim o soluţie, iar dacă este necesar, să întocmim şi să înaintam un material către Guvern” – a spus Anton Rohian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.