Şedinţă de urgenţă la PSD. VEZI ce miniştri ar putea fi REMANIAŢI. ALDE ameninţă cu ieşirea de la guvernare

Social-democraţii intră în şedinţe, după anunţul premierului Mihai Tudose privind remanierea unor miniştri „cu probleme de percepţie la nivelul opiniei publice şi, în unele situaţii, la nivelul Comisiei Europene”. Între timp, surse politice citate de România TV au declarat că ALDE ameninţă cu ieşirea de la guvernare, dacă ministrul Viorel Ilie va fi demis.

Social-democraţii se reunesc marţi, începând cu ora 13:30, la sediul central al partidului din Bulevardul Kiseleff, într-o şedinţă informală în care vor discuta tensiunile apărute între Liviu Dragnea şi premierul Mihai Tudose şi vor decide ce miniştri urmează să fie remaniaţi.

Prim-ministrul Mihai Tudose a avut-o luni la Palatul Victoria o întâlnire cu mai mulți șefi de organizaţii şi alţi lideri ai partidului. Potrivit unor surse, Mihai Tudose ar fi avansat varianta demisiei sale din funcție, iar vicepremierul Marcel Ciolacu, președintele PSD Olt, Paul Stănescu, Marian Neacșu, secretar general al PSD, și Niculae Bădălău, președintele executiv al PSD i-ar fi cerut să nu demisioneze.

Premierul Mihai Tudose a declarat luni seara, la Antena 3, că va face „o mini remaniere” care va viza mai mulţi miniştri. Şeful Guvernului a refuzat să dea vreun nume de ministru care va fi remaniat, limitându-se a spus că printre ei sunt „trei cu probleme care crează probleme şi la nivel de percepţie publică şi, în unele situaţii, şi la nivelul Comisiei Europene”.

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, luni, că premierul Mihai Tudose poate să propună orice idee de remaniere, iar partidul este obligat să analizeze.

„Fiind vorba de membri ai Guvernului, cred că procedura corectă este următoarea: premierul are toate pârghiile necesare să facă evaluarea fiecărui ministru şi, aşa cum a fost procedura de numire pentru fiecare ministru, este şi procedura inversă, de deznumire”, a spus Liviu Dragnea.

Cei trei miniştri cu probleme sunt Sevil Shhaideh, vicepremier şi ministru al Dezvoltării, acuzată de abuz în serviciu de către DNA în dosarul Belina. În acelaşi dosar, DNA a cerut şi încuviinţarea urmăririi penale pentru Rovana Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene.

Un alt ministru este cel pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, pentru care DNA a cerut de asemenea urmărirea penală pentru instigare la infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii. Cererea DNA a fost însă respinsă de Senat.

Potrivit unor surse politice citate de Mediafax, Ilan Laufer şi Răzvan Cuc s-ar afla şi ei pe lista remaniabililor premierului Mihai Tudose.

Printre miniştrii contestaţi public se află şi Liviu Pop. Ministrul Educaţiei a fost criticat pentru lipsa manualelor pentru clasa a V-a, pentru manualul unic şi toate declaraţiile legate de acesta şi pentru intenţia de a tipări manualele şcolare doar la Editura Didactică şi Pedagogică, deţinută de către stat.

Între timp, ALDE ameninţă cu ieşirea de la guvernare, dacă ministrul Viorel Ilie va fi remaniat, potrivit România TV.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.