Ședința Primarului Cătălin Cherecheș cu directorii unităților de învățământ din Baia Mare!

Ședința Primarului Cătălin Cherecheș cu directorii unităților de învățământ din Baia Mare!

‘Eu îmi asum din perspectiva autorităţii locale ca în Baia Mare, să facem lucrurile mai repede (…). Ne vom asuma, chiar dacă este o sumă care se ridică în total la 8 milioane de euro, pentru tot cea ce înseamnă facilităţi în condiţiile acestea de protecţie contra coronavirus, respectiv de învăţământ la distanţă sau învăţământ cu un grad de informatizare mai mare. Din perspectiva investiţiilor, pentru dotări lansăm azi, în şedinţa Consiliului Local, pentru că azi vom susţine achiziţia de tablete, fiind vorba de 25.000 de tablete, aproape 21.000 de tablete vor fi pentru elevi (…). Tabletele vor fi peste nivelul tehnic cerut de Guvern, abonamentul va fi pentru o perioadă de doi ani de zile’ a declarat Cătălin Cherecheş.

Primarul municipiului Baia Mare a susţinut că orele de curs, indiferent cum vor fi realizate, au nevoie de un suport tehnic performant şi nu unul improvizat.

‘Degeaba le dai elevilor şi profesorilor tablete dacă într-o clasă sistemul tehnic nu este coerent construit. Aşa că următorul pas pentru achiziţii e pentru table inteligente, laptop conexat cu aceste table inteligente, videoproiector, ecran pentru videoproiector, şi asta pentru toate sălile de curs începând de la grădiniţă până la clasa a XII-a, respectiv, a XIII-a. (…) Asta înseamnă la 800 de săli dotate cu 800 de table inteligente, proiectoare, laptopuri, astfel încât în clasă să existe acest sistem informatic coerent, iar din perspectiva educaţională profesorii să-şi prezinte lecţiile aşa cum îşi doresc’. a spus Cătălin Cherecheş.

El a mai subliniat că, în urma unor estimări, doar cheltuielile destinate dezinfecţiei zilnice a elevilor şi a spaţiilor din unităţile şcolare este de 80.000 de lei, administraţia locală urmând să încheie contracte directe cu prestatorii de servicii pentru a degreva administraţia şcolilor de la această operaţiune.

De asemenea, în toate şcolile, liceele şi grădiniţele din municipiul Baia Mare, toate grupurile sanitare vor fi dotate cu sisteme de prindere a săpunului, respectiv, a dezinfectantului.AGERPRES

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.