Sediul D.I.I.C.O.T din Baia Mare luat cu „ASALT” de un BAIMAREAN!

Sediul D.I.I.C.O.T din Baia Mare luat cu „ASALT” de un BAIMAREAN!

În perioada 31 decembrie 2016 – 02 ianuarie a.c., Jandarmeria Maramureş a asigurat măsurile de ordine şi siguranţă publică, pe timpul derulării evenimentelor cultural-artistice şi religioase, a executat misiuni specifice în zona staţiunilor montane şi misiuni de menţinere a ordinii publice, în cadrul patrulelor mixte de ordine şi siguranţă publică, pe raza judeţului nostru.

Trecerea dintre ani s-a realizat în mod paşnic şi civilizat, fără a se produce evenimente de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică însă, au fost unele situaţii în care forţele de ordine au fost nevoite să aplice măsurile legale cum ar fi următoarele:

În data de  31.12.2016, militarii din cadrul patrulei auto de jandarmi din localitatea  Sighetu Marmaţiei, au surprins în parcarea din faţa magazinului  ,,KAUFLAND” de pe strada Bogdan Vodă, un grup de trei persoane de etnie rromă apte de muncă, în timp ce apelau în mod repetat la mila cetăţenilor. În conformitate cu Legea 61/1991, Rep., acestor trei persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale cu amendă de câte 200 lei pentru fiecare.

În data de 01. ianuarie a.c., membrii patrulei independente de ordine publică de pe raza localităţii Baia Mare, au aplicat o sancţiune contravenţională cu avertisment scris unei persoane de sex masculin care, aflându-se la intersecţia dintre străzile Horea şi Pintea Viteazul , a adresat injurii  şi cuvinte jignitoare altei persoane.

Tot în cursul zilei de 01. ianuarie a.c., jandarmii băimăreni au sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 500 lei, o persoană de sex masculin care, aflându-se la intersecţia dintre străzile Horea şi Pintea Viteazul, a avut intenţia să pătrundă în curtea sediului D.I.I.C.O.T., de pe strada Horea nr. 2, iar la solicitarea subofiţerului de serviciu de a părăsi zona, acesta i-a  adresat injurii.

De asemenea, în municipiul Baia Mare, unei persoane de sex masculin în vârsta de 30 de ani, i s-a aplicat o sancţiune contravenţională cu amendă în valoare de 400 lei, pentru faptul că a provocat scandal cu mama sa şi cu fratele său, la domiciliul mamei sale, adresându-le totodată injurii.

Jandarmul din cadrul patrulei mixte de ordine publică de pe raza localităţii Şomcuta Mare, în data de 01.ianuarie a.c., a aplicat o sancţiune contravenţională cu amendă în valoare de 300 lei unui cetăţean de sex masculin în vârstă de 19 ani care, pe fondul consumului de alcool, a provocat un scandal cu vecinul său.

Jandarmeria Maramureş aduce mulţumiri cetăţenilor care au înţeles necesitatea măsurilor preventive care au fost adoptate, totodată urându-le un An Nou fericit, cu multe împliniri şi sănătate.

Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe „112”.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.