„Sediul I.S.U. din Cavnic mistuit de flăcări”

Referitor la articolul intitulat „Sediul I.S.U. din Cavnic mistuit de flăcări, publicat la data de 26 ianuarie a.c., pe platforma de știri online actualmm.ro, pentru corecta informare a opiniei publice, compartimentul informare și relații publice face următoarele precizări:

În cursul serii trecute, în jurul orei 20.00, la clădirea în care funcționează Punctul de lucru Cavnic al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș, a fost semnalat un scurt circuit la tabloul electric, fără a fi declanșat un incendiu.

Preventiv, personalul aflat la locul de muncă a acționat de urgență cu două stingătoare, pentru a se asigura că nu se poate iniția un incendiu. În urma acestui eveniment, nu a fost înregistrată o stare de pericol pentru persoanele din clădire, nu au rezultat pagube materiale și nu s-a pus problema evacuării personalului.

Pe timpul remedierii defecțiunii la tabloul electric, echipajul de prim ajutor S.M.U.R.D. din Cavnic a fost retras în Baia Mare, din necesitatea conectării permanente la rețeaua de alimentare cu energie electrică, pentru menținerea echipamentelor în stare de bună funcționare.

Punctul de lucru Cavnic este deservit de un echipaj de prim ajutor medical SMURD, încadrat cu doi pompieri paramedici angajați ai ISU Maramureș și un paramedic voluntar, din cadrul Primăriei orașului Cavnic. Punctul de lucru dispune și de o autospecială de intervenție deservită de pompierii voluntari din Cavnic.

Este regretabil faptul că, anterior redactării unei astfel de știri, nu a fost solicitată poziția reprezentanților I.S.U. Maramureș, pentru furnizarea informațiilor oficiale asupra incidentului care a avut loc, pentru corecta informare a opiniei publice.

Atât în relația cu cetățenii, cât și cu reprezentații mass-media, vom manifesta aceeași deschidere, disponibilitate și transparență prin furnizarea informațiilor referitoare la misiunile pompierilor salvatori, activitățile derulate la nivelul unității sau cele care sunt incidente domeniului de expertiză al specialiștilor noștri.

Nu în ultimul rând, asigurăm cetăţenii că echipajele de pompieri salvatori sunt pregătite să intervină, în cel mai scurt timp, pentru prevenirea și gestionarea situaţiilor de urgenţă din zona de competență a inspectoratului.

UPDATE: ECHIPAJUL DE PRIM AJUTOR S.M.U.R.D. ȘI-A RELUAT ACTIVITATEA ÎN PUNCTUL DE LUCRU CAVNIC

În această după amiază, în jurul orei 17.30, echipajul de prim ajutor S.M.U.R.D.  și-a reluat activitatea în Punctul de lucru Cavnic, ca urmare a remedierii deficiențelor la instalația electrică din sediu.

Pe timpul reparațiilor, echipajul a fost retras în Baia Mare, din necesitatea conectării permanente la rețeaua de alimentare cu energie electrică a ambulanței S.M.U.R.D. pentru menținerea echipamentelor în stare de bună funcționare.

Punctul de lucru Cavnic este deservit de un echipaj de prim ajutor medical S.M.U.R.D., încadrat cu doi pompieri paramedici angajați ai I.S.U. Maramureș și un paramedic voluntar, din cadrul Primăriei orașului Cavnic. Punctul de lucru dispune și de o autospecială de intervenție deservită de pompierii voluntari din Cavnic.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.