Semineul, cea mai buna solutie de confort termic pentru iernile geroase

Conform vremii de afara, pare ca iarna este undeva departe desi, calendaristic, mai sunt doar doua saptamani pana cand vom intra, oficial, in sezonul de iarna. De cele mai multe ori, pe langa sursele de energie reprezentate de centralele termice, romanii opteaza si pentru instalarea unui semineu.

Nu doar ca acestea sunt eficiente din punct de vedere energetic, insa creeaza si o atmosfera calda si primitoare in camera unde urmeaza a fi plasat. Indiferent de forma, materialele folosite si sursele de alimentare, un semineu radiaza nu doar caldura, cat mai ales o stare de relaxare si confort, care aduna familia in momentele de sarbatoare, precum Craciunul.

Pana nu demult, semineul a fost unica sursa de incalzire a locuintei, insa astazi a capatat mai mult valori stilistice. Pe langa rolul de baza, realizat cu maxima eficienta, semineul a devenit si un punct de atractie in orice locuinta.

Avand in vedere multitudinea modelelor, a culorilor, precum si a elementelor decorative, gama de seminee Baia Mare, parte a grupului PEFOC, poate satisface nevoile si gusturile chiar si celor mai exigenti clienti. Modelele clasice sau verticale, pe colt sau centrale, ofera eleganta incaperii in care este plasat semineul, devenind un obiect decorativ in tendinte al amenajarilor interioare moderne si rafinate.

Alegerea unui semineu trebuie sa aiba in vedere functionalitatea, raportul calitate-pret, dar si stilul arhitectural. Evolutia tehnologica a ultimilor 20 de ani a dus la aparitia mai multor tipuri de seminee moderne, care ofera o putere calorica mai mare, sunt mai simplu de montat si de utilizat, dar si mai ieftine.

Astfel, atat in mediul online, cat si in magazinele fizice, se pot gasi seminee clasice, care functioneaza pe combustibil solid (precum lemne sau carbune), pe baza de combustibili lichizi (precum bioetanolul), dar si pe gaz sau curent electric, care nu necesita cosuri de fum, putand fi astfel instalate chiar si la bloc.

Nici la capitolul design lucrurile nu au stagnat, producatorii de seminee venind in sprinijul clientilor cu diferite modele, realizate din ceramica sau metal, finisate cu materiale premium, precum caramida si samota, si prevazute cu una sau mai multe fete din sticla, lasand la vedere flacara reala sau artificiala (in cazul semineelor electrice).

In cazul in care pui in balanta decizia de achizitiona sau nu un semineu, este foarte important cosul de fum, de cele mai multe ori fiind mai prioritar decat semineul in sine. Atat in cazul cosurilor de fum, cat si in ceea ce priveste gama de focare Baia Mare, spre exemplu, este impetuos necesar sa ceri consiliere de specialitate de la persoane avizate.

De cealalta parte, un semineu poate fi personalizat in functie de nevoie si de stilul arhitectural al camerei unde va fi amplasat. In living, spre exemplu, un semineu atent ales creeaza o atmosfera calda si familiala, fiind un bun prilej de intalnire cu sau fara ocazii a intregii familii.

In cazul in care living-ul are dimensiuni generoase, se poate opta pentru un semineu zidit, cu materiale premium si naturale, care sa creeze o atmosfera calda, iar acesta sa devina centrul de interes al camerei. Fiind un element unic intr-o incapere, este bine ca semineul sa fie scos in evidenta cu ajutorul finisajelor sau al design-ului.

De exemplu, intr-o amenajare rustica poti opta pentru un semineu 100% din caramida si neaparat pe lemn. Intr-o amenajare moderna, semineul electric, minimalist, de culoare neagra este cea mai buna alegere. Si caramida aparenta reprezinta o solutie la indemana pentru „infrumusetarea” semineului, deoarece poti alege dintr-o multime de culori si texturi pentru a obtine un „look” nonconformist.

 

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.