Semnul de pe unghie care poate indica prezenţa cancerului. Când este cazul să te prezinţi de urgenţă la medic

O americancă a observat un semn ciudat pe unghie – o linie dreaptă şi maro – care a făcut-o să se adreseze medicului. În urma examinării şi analizelor, tânăra a primit un diagnostic neaşteptat.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum: Vara în luna martie

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

În 2012, atleta Maria Sylvia a observat pe unghie o linie dreaptă și maro. Iniţial, a ignorat-o. Nu o deranja în niciun fel. Pe parcursul aceluiaşi an, însă, această linie s-a accentuat. Pentru că în continuare nu o durea, a amânat prezentarea la medic încă doi ani. În 2014, în urma unui control de rutină pe care sportivii îl fac regulat, medicul a observat semnul de pe unghie şi i-a spus doar să-l ţină sub observaţie şi să meargă la un specialist doar dacă semnul îşi modifică dimensiunile.

Totuşi, un prieten de-al fetei a insistat ca aceasta să facă o biopsie. Diagnosticul pe care l-a primit a şocat-o.

„Mergeam mereu la doctor. Eram atletă, așa că mereu făceam controale medicale. Nimeni nu a băgat de seamă. Era în 2014 atunci când un doctor, totuși, a văzut semnul și s-a mirat, mi-a zis că nu e ceva obișnuit pentru vârsta mea. Mi-a spus că dacă va crește linia de pe unghie, atunci să mă duc la un specialist. Un prieten a insistat să mă duc să fac o biopsie, așa că am cedat și am făcut ce a zis.

Era în ianuarie atunci când am aflat că linia dreaptă de pe unghie, de culoare maro, era de fapt o formă de cancer a pielii, ce se dezvoltă sub unghii. Această boală este foarte greu de detectat și de tratat în stadiile incipiente, mai ales fiindcă cei mai mulți dintre pacienți cred că este vorba doar despre vreo lovitură la unghie sau despre ceva cât se poate de basnal și lipsit de pericol”, a dezvăluit tânăra, potrivit thesun.co.uk.

La scurt timp după diagnostic, tânăra a fost supusă unei intervenţii chirurgicale în urma căreia i s-au îndepărtat unghia și o parte din os. Ulterior, Maria Sylvia a aflat o veste ămbucurătoare, aceea că nu au mai rămas celule canceroase în deget.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.