Senatorul PMP  Severica Covaciu : interpelare privind ridicarea restricției de deplasare pentru vânătoarea de mistreți!

Senatorul PMP  Severica Covaciu : interpelare privind ridicarea restricției de deplasare pentru vânătoarea de mistreți!

Senatorul PMP Maramureș,  Severica Covaciu: “Încă un pericol ne pândeste din desișuri daca nu luam masuri urgente – MISTREȚII!

Am depus o interpelare in acest sens și am solicitat ridicarea restricției de deplasare pentru vânătorii de mistreti.

INTERPELARE Adresată: Domnului Ludovic ORBAN- prim ministru al României, domnului Ioan Marcel VELA – ministrul Afacerilor Interne, domnului Adrian OROS – ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, domnului Robert Viorel CHIOVEANU – președinte al ANSVSA De către: Senator Severica – Rodica COVACIU Circumscripţia electorală nr.26 Maramureş Grupul parlamentar: fără apartenenţă la grupurile parlamentare Obiectul întrebării: Ridicarea restricției de deplasare pentru vânătoare de mistreți

Stimate domnule prim – ministru, Stimați miniștri, Stimate domnule președinte ANSVSA,
in calitate de senator în Parlamentul României, vă adresez această interpelare, cu privire la Ordonanțele militare nr. 3 și nr. 4. Conform Ordonanțelor militare nr. 3 și nr. 4, vânătoarea nu se regăsește printre excepțiile privind interzicerea deplasării în afara locuinței. Precizez faptul că, acest lucru ar putea avea efecte grave și iremediabile, atât asupra sănătății oamenilor și animalelor, cât și asupra agriculturii. Imposibilitatea realizării cotei de vânătoare și înmulțirea necontrolată a mistreților poate duce la dezastre precum răspândirea pestei porcine africane, respectiv, la pagube imense survenite în urma distrugerii culturilor agricole. Nu ne permitem în situația actuală sa nu eliminăm acest risc iminent, pentru a nu pierde atât producții agricole cât și buna intenție a agricultorului de a mai lucra pământul. Să nu uităm faptul că în urma epidemiei de pestă porcină au fost sacrificate mii de animale din gospodăriile țăranilor și din ferme. Va solicit domnule ministru includerea, ca excepție de la interdicțiile de deplasare conform OM 3 și 4, pe cea în scopul activității de vânătoare pentru specia mistreț cu respectarea legislației în vigoare.”

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.