Senatorul Rogojan a inițiat două propuneri legislative de prevenire a consumului de droguri și etnobotanice. Ambele propuneri au fost adoptate de Senat, în regim de urgență!

IMG_0495Marți, 19 mai, senatorul UNPR de Baia Mare, Ciprian Rogojan a susținut și supus la vot aprobării Senatului dezbaterea si adoptarea în procedură de urgență a două initiative legislative cu un impact major în special în rândul tinerilor din România. Astfel, a fost adoptată propunerea legislativă pentru completarea legii nr 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, precum și propunerea legislativă pentru modificarea art 8 din Legea nr.399/2005 privind regimul juridic al plantelor, substanțelor și preparatelor stupefiante și psihotrope. ”M-am gândit, în primul rând, la toți acei tineri care au fost la un pas de a-și pierde viața sau unii chiar au decedat după folosirea drogurilor și a etnobotanicelor.

Tinerețea aduce exuberanță, iar exuberanța atrage, după sine, teribilismul. Cei care consumă substanțe interzise o fac, în primul rând, pentru a fi acceptați de anturajul în care se învârt. Apoi devine o necesitate, o dorință pe care nu o mai pot înfrâna. Când am venit cu aceste două propuneri legislative m-am gândit la toți tinerii din România, care trebuiesc protejați chiar împotriva voinței lor, la toți adolescenții și adulții care consumă substanțe stupefiante și cărora încercăm să le protejăm sănătarea”, a declarat senatorul UNPR de Maramureș, Ciprian Rogojan.

 

Amalia Babici Man

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.