Senatorul, Talpoș Ioan Iustin: Neîncrederea în pandemie, dezinformarea și instigarea la nerespectarea măsurilor de protecție are consecințe grave în vieți omenești!

Senatorul, Talpoș Ioan Iustin: Neîncrederea în pandemie, dezinformarea și instigarea la nerespectarea măsurilor de protecție are consecințe grave în vieți omenești!

În ultimele săptămâni, în România, numărul bolnavilor de coronavirus a crescut la nivelul vârfurilor din luna aprilie. În ciuda acestui aspect, am spune că e o vară obișnuită, dacă ne raportăm la comportamentul multor români, pentru care pandemia a devenit doar un număr la care sunt imuni.

În contextul în care la 1 iulie se pregătesc noi măsuri de relaxare, senatorul de Maramureș, Talpoș Iustin, a declarat că trebuie să evaluăm cu prudență următorul set, având în vedere creșterea transmiterii comunitare a virusului.

„Purtarea măștilor de protecție, măsurile de igienă și distanțarea socială a căror utilitate și eficiență o putem dezbate la nesfârșit, a devenit pentru multe persoane o manifestare de paranoia. Neîncrederea în pandemie și în numărul de decese, alimentată și de atitudinea extrem de periculoasă a unor lideri politici care profită de situație și își fac o campanie de-a dreptul sinistră prin dezinformare și instigare la nerespectarea acestor măsuri de protecție, are consecințe grave, în vieți omenești.

Deși în alte țări europene, trendul este în scădere, România a ajuns să ocupe locul trei în Europa la numărul de cazuri noi de Covid-19, la suta de mii de locuitori. Măsurile din perioada stării de urgență, atât de contestate, au funcționat pentru un o perioadă destul de lungă, curba numărului de bolnavi activi și a numărului de decese, scăzând considerabil. În ciuda acestui aspect, pe fondul măsurilor de relaxare, comportamentul lipsit de responsabilitate a unui număr mare de români, a dus la creșterea numărului de cazuri de infectare. Consider că etapele de relaxare ar trebui să se producă la un interval mai mare de timp și că fiecare dintre noi ar trebui să se obișnuiască cu această nouă normalitate, care nu va dura o veșnicie, este temporară, dar atât de necesară pentru a trece cât mai repede peste acest moment”,  a menționat  senatorul , Ioan Iustin Talpoș

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.