Senatorul UNPR, Ciprian Rogojan, prezent la Ziua Drapelului Naţional!!!

ciciSenatorul UNPR, Ciprian Rogojan, a fost singurul parlamentar din Maramureş care a participat astăzi la ceremoniile prilejuite de sărbătorirea Zilei Drapelului Naţional, desfăşurate la Baia Mare şi organizate de Prefectura Maramureş.

cici1Drapelul Naţional a fost înălţat de Garda de Onoare în Piaţa Tricolorului, după ceremonia religioasă de sfinţire care a avut loc la Biserica „Sfântul Nicolae”.

Drapelul tricolor a fost adoptat ca simbol al naţiunii în prima zi a victoriei Revoluţiei de la 1848, când guvernul provizoriu de la Bucureşti a promulgat decretul de instituire a Drapelului Naţional. Astfel, s-a stabilit ca Tricolorul – roşu, galben şi albastru – să reprezinte steagul naţional al tuturor românilor, acordându-i-se şi denumirea de «stindard al libertăţii». Unirea Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859, măreţele momente ale istoriei noastre, Independenţa din 1877 şi Marea Unire din 1918, luptele purtate în cele două războaie mondiale, s-au desfăşurat toate sub semnul Tricolorului.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.