Severica Covaciu, senator PMP  din Maramureș ia atitudine: solicitare adresată Ministrului Agriculturii privind falimentarea Staţiunii de Cercetare şi Producţie pentru Creşterea Bovinelor Sighet

Senatorul a adresat o solicitare  ministrului  Petre Daea privind falimentarea Staţiunii de Cercetare şi Producţie pentru Creşterea Bovinelor Sighet:

“Stimate domnule ministru, bruna de Maramureş este una dintre cele mai importante rase de vaci, având cea mai mare durată medie a vieţii productive. În urmă cu aproape trei decenii, prin efortul specialiştilor de la acea vreme, la Sighetu Marmaţiei s-a reuşit performanţa deosebită de a se obţine o producţie de peste 11 mii litri de lapte, în 300 de zile. Acest lucru a fost realizat la Staţiunea de Cercetare şi Producţie pentru Creşterea Bovinelor Sighetu Marmaţiei.

Recent, această staţiune a fost propusă spre fuzionare cu Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Bovinelor din Sângeorzu de Mureş. Mai clar spus, activitatea instituţiei tinde spre zero, până la desfiinţarea totală fiind doar un pas.

Domnule ministru, vă rog să îmi comunicaţi care sunt motivele care stau la baza acestei decizii, cine a dispus fuzionarea celor două staţiuni şi în ce regim va funcţiona noua entitate (care sunt activităţile, obiectivele urmărite etc).

De asemenea, vă rog să îmi explicaţi cauzele pentru care s-a ajuns ca de la rezultate record obţinute în 1990 să fim acum în situaţia de a închide practic staţiunea din Sighetu Marmaţiei. De ce ministerul pe care îl conduceţi nu a conceput şi implementat un plan de repunere în valoare a centrului de cercetare şi producţie Sighet, în loc să dispună desfiinţarea sa?”

(P)

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.