Severica Covaciu-  Solicit venirea în Maramureş a ministrului muncii !

Senatorul PMP Severica Covaciu a lansat o solicitare publică Ministrului Muncii, Familiei si Protecţiei Sociale pentru a se deplasa în judeţul Maramureş, şi trata cu celeritate situaţia foştilor angajaţi ai IPEG Maramureş, beneficiari a unor pensii modeste.

„ Solicit public ministrului muncii să efectueze o deplasare în judeţul Maramureş, pentru a discuta situaţia celor câteva sute de foşti angajaţi ai IPEG Maramureş care printr-o împrejurare nefericită a unor legi mereu schimbate sunt beneficiarii unor pensii mici. Consider că Ministerul Muncii, trebuie să şi dea acordul în  modificarea legii -adică, includerea in categoria minierilor –  a fostilor muncitori care au lucrat la nivel naţional în domeniul prospecţiunilor şi cercetărilor  geologice.  În această situaţie se află câteva sute de foşti angajaţi ai fostului IPEG Maramureş, dar şi din ţară. Această inechitate socială trebuie îndreptată, iar personalul care a lucrat în domeniul explorărilor şi prospecţiunilor geologice, inclus la categoria ‚minier’, pentru a beneficia  de pensia cuvenită. Aceşti oameni au lucrat zeci de ani în pregătirea şi deschiderea permietrelor miniere şi a minelor în mai multe judeţe din Transilvania, mine aflate până la închiderea domeniului economic în subordinea companiei miniere Remin din Baia Mare”  a spus Severica Covaciu.

Senatorul PMP Maramureş a mai susţinut că, problema pensiilor pentru foştii anagajaţi ai IPEG Maramureş ar trebui să-şi găsească o cale legală în sesiunea parlamentară din toamnă.

Recent, senatorul Severica Covaciu s-a întâlnit cu peste 20 de foşti angajaţi ai IPEG Maramureş care protestau cu lanţuri legate de mâini pe treptele Casei Judeţene de Pensii Maramureş. Parlamentarul a fost mişcat de gestul disperat al oamenilor şi i-a asigurat ca va căuta toate căile legale în găsirea unei soluţii optime prin care să primească pensiile dorite.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.