Siguranţa pietonilor în atenţia poliţiştilor rutieri

politia rutiera67 de participanţi la traficul rutier au fost sancţionaţi ieri de poliţiştii Biroului Rutier, cu amenzi în valoare de aproximativ 10 000 de lei. Şase conducători auto au rămas fără permis iar alţi doi s-au ales cu dosare penale pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

În această săptămână poliţiştii rutieri intensifică activităţile de conştientizare a participanţilor la trafic cu privire la pericolele la care se expun prin nerespectarea normelor legale. Acţiunile desfăşurate vizează, în special, prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere cauzate de traversarea neregulamentară şi neacordarea priorităţii de trecere pietonilor precum şi asigurarea fluenţei şi creşterea gradului de siguranţă a traficului rutier.

Astfel, în perioada 23-29.05.2016, poliţiştii execută acţiuni punctuale, în zonele sau pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale, axate, în principal, pe combaterea încălcării normelor rutiere de către pietoni şi neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public.

Ieri, 23 mai, între orele 07.00 – 20.00, poliţiştii Biroului Rutier au constatat 67 de abateri de la regimul circulaţiei pe drumurile publice. 16 sancţiuni au fost aplicate pietonilor care au traversat strada prin loc nepermis. De asemenea, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării şase permise de conducere şi în cazul a două persoane depistate în trafic în timp ce conduceau autovehicule chiar dacă aveau permisul de conducere suspendat au întocmit dosare penale.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere, polițiștii recomandă conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză redusă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să păstreze distanţa în mers, să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic iar în apropierea trecerilor pentru pietoni să reducă viteza şi să manifeste atenţie sporită!

Pietonilor le este recomandat să fie prudenţi atunci când se angajează în traversarea drumului, să aprecieze corect timpul necesar pentru a traversa în siguranţă şi să ia în calcul că, atunci când traversează prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate şi este responsabilitatea lor să se asigure!

Foto: Arhiva

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.