Siguranța pietonilor în atenția polițiștilor

Ieri, 26 ianuarie, poliţiştii Biroului Rutier au fost prezenţi în trafic, pe principalele artere de circulaţie de pe raza municipiului Baia Mare, pentru prevenirea şi combaterea unor evenimente rutiere nedorite. Acţiunile poliţiştilor s-au axat în principal pe constatarea şi sancţionarea abaterilor privind neacordarea de prioritate pietonilor și traversarea neregulamentară.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat 70 de contravenţii. 16 pietoni care au traversat prin locuri nepermise și mai mulți șoferi care s-au abătut de la respectarea normelor rutiere în vigoare au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de peste 13 000 de lei.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 9 permise de conducere și au retras un certificat de înmatriculare.

Având în vedere faptul că în această perioadă este posibil ca partea carosabilă să fie umedă ori acoperită de zăpadă sau polei, polițiștii maramureșeni recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să adopte o manieră preventivă de condus, să circule cu viteză redusă în special în zona trecerilor pentru pietoni și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic. De asemenea, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când autovehiculul care circulă în faţă frânează brusc, trebuie mărită distanţa în mers.

Pietonilor li se recomandă să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţiile de vizibilitate redusă şi să se asigure temeinic înainte de a traversa.

Foto: Arhiva

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.