Siguranţa pietonilor, în atenţia poliţiştilor rutieri

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt priorităţi ale poliţiştilor rutieri. Astfel, poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare și cei din Cavnic au acţionat ieri pentru depistarea șoferilor care nu acordă prioritate de trecere pietonilor și a celor care conduc autoturisme cu defecțiuni tehnice. S-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de peste 13 000 de lei, s-au reținut 9 permise de conducere și s-au retras 5 certificate de înmatriculare.

Deoarece neacordarea priorităţii de trecere pietonilor și traversarea neregulamentară constituie cauze principale generatoare de accidente rutiere, poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au acţionat ieri, 17 ianuarie, pentru identificarea şi sancţionarea celor care încalcă prevederile legale în acest sens.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat mai mulți pietoni care s-au angajat în traversare prin loc nepermis şi conducători auto care s-au abătut de la respectarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 11500 de lei. De asemenea, ca măsură complementară, poliţiştii băimăreni au reţinut 9 permise de conducere.

Și polițiștii din Cavnic au acționat pe raza orașului, împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român Maramureș, pentru depistarea șoferilor care conduc autovehicule cu defecțiuni tehnice sau neechipate corespunzător. În urma controlului efectuat, polițiștii din Cavnic au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 2000 de lei. De asemenea, ca măsură complementară, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

Foto: Arhiva

 

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.