Simona Halep s-a calificat în premieră în optimile de finală la Roland Garros

halep7Simona Halep, cap de serie nr. 4, s-a calificat în premieră în optimile de finală ale turneului de tenis de la Roland Garros, al 2-lea de Mare Șlem al anului, învingând-o sâmbătă, în turul 3, pe spaniola Maria-Teresa Torro-Flor în două seturi, 6-3, 6-0, într-o oră și 4 minute.

Halep, cea mai bună jucătoare de tenis româncă în ierarhia WTA din istorie, a etalat din nou un joc complet, dominând tactic și tehnic de o manieră impresionantă, pe fondul unei încrederi totale în propriile forțe. În primul set, care a durat 37 de minute, jucătoarea spaniolă (23 ani, nr. 55 WTA) a încercat să surprindă printr-un joc agresiv, dar Simona Halep a intuit imediat oportunitățile oferite de adversară, insistând pe variația loviturilor, în special pe reverul în lung de linie pe care îl execută de kinogramă. În manșa a doua, superioritatea româncei a fost totală, ea adjudecându-și setul la zero, după numai 27 de minute.

În optimi, Halep, care și-a asigurat 240 de puncte WTA și 125.000 euro, va juca împotriva câștigătoarei din meciul dintre Sloane Stephens (SUA), cap de serie 15, și Ekaterina Makarova (Rusia), favorita nr. 22.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.