Simona Halep, un Novak Djokovic feminin, apreciază Mats Wilander

halep„După modul în care se deplasează în teren, după jocul solid etalat, astăzi, Simona Halep mi-a amintit de Djokovic, pot spune că este un Novak Djokovic feminin”, a apreciat fostul mare campion suedez de tenis Mats Wilander imediat după ce jucătoarea româncă, a 3-a din lume, s-a calificat în turul 3 al Australian Open, învingând-o cu 6-2, 6-2 pe australianca Jarmila Gajdosova.

În cadrul emisiunii sale la Eurosport, „Game, set and Mats”, campionul suedez a insistat asupra faptului că anul acesta Simona Halep se prezintă mai sigură pe ea față de anul trecut (când a ajuns în sferturile de finală, cel mai bun rezultat al ei la Melbourne), cu un joc îmbunătățit evident la mai multe capitole.

„Servește mult mai bine, deși nu este o jucătoare înaltă, dar aruncă bine mingea atât de sus încât poate lovi eficient. De asemenea, a crescut pe ambele părți. Dacă până acum, lovitura ei de rever, în special în lungul liniei, era una dintre mărcile sale, la meciul despre care vorbim a folosit foarte bine și lovitura de dreapta. De fapt, fixează adversara cu reverul și poate acum să finalizeze și cu dreapta”, a subliniat Mats Wilander, de 7 ori învingător în turnee de Mare Șlem, dintre care de 3 ori la Australian Open, fost nr. 1 mondial în 1988.

În privința șanselor româncei de a câștiga la Melbourne, Wilander a sintetizat: „Despre Simona nu se vorbește ca despre o viitoare câștigătoare aici, la Melbourne, pur și simplu pentru că nu are niciun succes într-un turneu de Mare Șlem. Dar, din felul în care a jucat până acum, de la meci la meci mai stăpână pe mijloacele ei, are șansele ei, importante”.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.