Simptome neobisnuite ale cancerului! Mergi urgent la medic daca le ai!

Febra, oboseala extremă, pierderea în greutate şi modificări ale culorii pielii pot fi tot atâtea semne care anunţă prezenţa unui cancer.

Alături de acestea mai există o listă întreagă de semne prin care organismul ne avertizează că lucrurile nu sunt în regulă.

Pierderea inexplicabilă în greutate

Cele mai multe persoane care au cancer ajung să piardă în greutate, la un moment dat. O pierdere în greutate mai mare de 5 kilograme sau mai mult din motive inexplicabile poate fi semn de cancer. Se întâmplă cel mai adesea în cazul cancerului de pancreas, de stomac, de esofag sau de plămâni.

Febra

ebra este des întâlnită în cazul pacienţilor cu cancer, dar de cele mai multe ori după ce boala s-a răspândit în corp. Aproape toate persoanele cu cancer experimentează acest simptom, în special dacă boala sau tratamentul a afectat şi sistemul imunitar, din care cauză organismul face faţă mai greu infecţiilor. Sunt mai puţine cazurile în care febra este un semn precoce care anunţă cancerul, aşa cum se întâmplă în cazul cancerelor de sânge – leucemii şi limfoame.

Oboseala

Oboseala extremă care nu trece oricât te-ai odihni poate fi un simptom important al cancerului care se dezvoltă. Însă, oboseala poate fi prezentă şi în cazuri precoce ale leucemiilor, în unele cancere de colon sau de stomac, cancere care produc pierderi de sânge care nu sunt evidente.

Durerea

Cancerele osoase sau testiculare sunt însoţite încă din stagiile incipiente de durere. O durere de cap care nu trece indiferent de tratamentul administrat poate anunţa o tumoră la creier. Durerea de spate poate fi un semn al cancerelor de colon, rect sau de ovar. Cel mai adesea, durerea apare atunci când cancerul a metastazat, adică s-a răspândit în organism.

Modificarea culorii pielii

Nu doar cancerul de piele, ci şi alte tipuri de cancere produc coloraţii ale pielii – hiperpigmentare; colorare în galben a pielii şi a ochilor; eriteme; creştere excesivă a părului.

Sursa: kfetele.ro

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.