Simptomele care arată că un copil poate fi infectat cu Omicron

Varianta Omicron de coronavirus a devenit dominantă în România, iar în ultimele săptămâni a crescut şi numărul copiilor depistaţi cu COVID-19. Copiii sunt vulnerabili în fața mutației, iar medicii îi avertizează pe părinți cu privire la posibile simptome.

Varianta Omicron a coronavirusului se extinde în toată lumea. În România au fost deja confirmate de laborator câteva sute de cazuri, iar specialiştii că deja Omicron a venit dominantă în marile oraşe din România.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Oferte Speciale pentru Revelion in Tara si in Strainatate!

Profită acum: Vara în luna decembrie

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Infecţia cu tulpina Omicron poate fi confundată uşor cu o răceala, deoarece simptomele par similare. Există, totuși, unele semne care ar trebui să alerteze părinții, mai ales în cazul copiilor foarte mici.

”În general vorbim despre simptomele gastro-intestinale. Copilul are greață sau vărsături, cu sau fără deshidratare sau scaune modificate sau balonare sau gaze multe. În general ne gândim la infecția cu noul coronavirus în cazul unui pacient care are semne respiratorii: strănută, tușește, îl doare în gât.

Ați văzut cum reacționăm cu toții când cineva strănută sau tușește lângă noi, ne uităm la acea persoană mai peste umăr așa.

O bună parte din copiii mici nu au deloc tuse. De aceea cred că orice boală cu febră și deteriorare bruscă a stării generale a unui copil mic după ce a mers în public sau cineva este vag răcit în familia lui: fratele mai mare care merge la grădiniță, bona sau unul dintre părinți, ar trebui să alerteze.

Deci chiar dacă nu are tuse deloc și numai semne de deshidratare sau diaree sau pur și simplu urinează mai puțin, sunt semne care nu trebuie neglijate”, a expicat Conf. Dr. Mihai Craiu, Medic Primar Pediatrie, Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” din București pentru Ziare.com.

Medicul a explicat că după vârsta de 5 ani, copiii au, în general, aceleași simptome cu cei de vârstă mai mare în cazul infectării cu Omicron.

”Referitor la copiii de 5 ani și peste, simptomele de COVID-19 sunt cele respiratorii ca și la copiii mai mari. Numai că acum, de când este circulație de Omicron, simptomele se manifestă mai degrabă ca boală respiratorie superioară: copilul are dureri în gât, poate să fie răgușit, poate să se înfunde în nas și sforăie noaptea intens deși nu au polipi, nu au nimic deosebit.

Au o schimbare de stare abruptă, dublată de febră. Aproape toți au febră mare, doar adolescenții pot să nu facă febră sau să aibă febră mică – au fost câțiva în ultima săptămână.

Ceilalți au febră mare și câte un simptom care nu părea COVID în percepția populară, având în vedere perioada de incubație destul de scurtă față de alte variante ale coronavirusului”, a mai spus Mihai Craiu.

„Sfatul meu pentru un părinte care are un copil ce continuă să facă febră deși poate are un test negativ rapid făcut acasă, să apeleze la medicul de familie și să facă un test calificat”, a mai arătat Dr. Mihai Craiu.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.