Sinteza primelor 100 de zile de guvernare arată cea mai mare creștere economică din Europa          

Vlad Sorin Ilie, consilier județean PSD a prezentat o sinteză a primelor 100 de zile de guvernare, arătând că România are cea mai mare creștere economică din Europa, de 6% pe primul semestru, mult peste estimarea de 5,2% făcută la începutul anului. Astfel, PIB-ul României a ajuns la 837 de miliarde de lei, crescând nivelul de trai și aducând, implicit, mai mulți bani în buzunarele românilor,

”Salariul mediu net în economie a crescut cu 14,8% față de 2016, pensia medie de asigurări sociale de stat a crescut de la 930 la 1003 lei, iar puterea de cumpărare a crescut cu 14,1% față de 2016. A crescut, totodată, și numărul locurilor de muncă, respectiv 129,7 mii de noi locuri de muncă au fost create de la începutul anului, în sectorul privat, indicator clar al bunei guvernări. Primele 100 de zile de guvernare arată și o scădere a șomajului, România având acum una dintre cele mai mici rate ale șomajului din Europa, de 4,18%. În același timp, s-a reușit deblocarea finanțării europene, fiind acreditate toate Autoritățile de management fără care nu se pot atrage bani europeni. În acest sens au fost semnate contracte de peste 5,8 miliarde de euro”, a precizat consilierul județean Vlad Sorin Ilie.

Vorbind despre infrastructură, alesul județean arată că s-au deblocat și lansat proiecte în valoare de 14 miliarde de lei, exemple în acest sens fiind autostrăzile Pitești-Sibiu și Transilvania, unde au fost deja lansate procedurile de proiectare si execuție. Tot aici se poate vorbi despre drumul de mare viteză Pitești-Craiova, de 121 de km, de podul de la Brăila, cea mai mare și complexă investiție din ultimii 27 de ani din România, în valoare de 2 mld. lei, de autostrada Ploiești–Brașov, care urmează să fie realizată cu asistența tehnică a Băncii Mondiale.

În ceea ce privește dezvoltarea regională, PNDL 2 este cel mai ambițios program de dezvoltare locală și regională, cu alocare echilibrată, strict profesională și în temeiul priorităților venite de la primarii din toată țara pentru proiectele de apă, canalizare, drumuri, energie, şcoli, grădinițe, cămine culturale, creșe, dispensare. Există 9.500 de proiecte din întreaga țară care au fost selectate și sunt finanțate, urmând să fie alocate 32 de miliarde de lei până în anul 2020.

În domeniul sănătății s-a adoptat Legea vaccinării, s-a rezolvat problema vaccinurilor, se revitalizează Institutul Cantacuzino și a început procedura pentru construcția a 3 spitale regionale – Cluj, Iași, Craiova și a spitalului republican.

Și în agricultură, România este campioană europeană la accesarea fondurilor pentru agricultură, astfel, până la 1 octombrie s-au atras 2,5 miliarde de euro, iar pentru 2018 se anticipează absorbția a 3,2 mld euro. Totodată, subvențiile au fost acordate integral și la timp, dar s-au obținut și recolte cu un record istoric la grâu, secară, rapiță, mazăre, fiind estimată o producție record și la floarea-soarelui, a precizat Vlad Sorin Ilie.

 

Biroul de presă al PSD Maramureș

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.