Sistemului de educație îi lipsesc profesori calificați!

popSpunem de fiecare dată că ne dorim calitate în sistemul educațional. Nu se pot obține standarde înalte atâta timp cât ne mulțumim cu puțin. Părinții sunt primii care își doresc la catedră dascăli care se perfecționează continuu, care învață și se dedică acestei meserii, conștienți că ei sunt formatorii societății în care trăim. Senatorul Liviu Marian Pop, în calitate de părinte, dar și de om politic și, nu în ultimul rând, de profesor, este în asentimentul părinților.

Nu putem să lăsăm ștacheta jos în ceea ce privește învățământul. Am înțeles problemele existente în sistem, venind din acest domeniu, m-am luptat pentru drepturile dascălilor din postura de sindicalist. Nu am renunțat la idealul meu. Îmi doresc foarte mult ca în fața elevilor să fie prezenți doar oameni care, așa cum era altădată și cum sigur mai întâlnim și azi, iubesc această meserie. Este adevărat că la început entuziasmul trece peste toate barierele care apar în calea ta, după care, treptat, greutățile își pun amprenta și pe carieră. Dar să nu uităm că dascălul și preotul au fost dintotdeauna două personalități importante în fiecăre localitate din România. Așa trebuie să fie și acum. Profesorii necalificați trebuie să fie cei care să își dorească cu ardoare să se califice în această meserie. Pentru asta este nevoie de timp, perseverență și mai ales de dorința de a demonstra că
ești cel mai bun. Fiecare copil merită un profesor calificat. Un profesor bine pregătit. Un dascăl de la care să aibă de învățat, pe urmele căruia să își dorească să calce”, susține Liviu Marian Pop.

Parlamentarul PSD Maramureș vede o rezolvare a lipsei profesorilor calificați prin organizarea a cât mai multor cursuri, la anumite intervale de timp, în urma cărora să se facă o evaluare reală a participanților. Cu siguranță profesorii necalificați de azi, bine pregătiți în timp, care treptat vor reuși să se perfecționeze, vor fi cei care mâine vor ridica învățământul la rang înalt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.