Site-ul Google despre constituțiile țărilor lumii este disponibil și în arabă

googleCompania Google a lansat luni o versiune în limba arabă a site-ului său consacrat constituțiilor unor țări din întreaga lume, potrivit AFP.

Site-ul — www.constituteproject.org — a fost lansat în 2013 pentru a ajuta țările să iasă din conflictele și crizele lor politice, furnizându-le exemple de constituții din diverse state.

‘Site-ul oferă de acum înainte versiuni în limba arabă ale celor mai renumite constituții din lume și furnizează și puternice instrumente de comparație’, explică pe blog Brett Perlmutter, de la Google.

Potrivit acestuia, se pot compara două constituții puse ‘față în față pe aceeași pagină’. Cei care se întreabă ‘cum era constituția japoneză din 1946, scrisă sub ocupația americană’, o pot compara acum cu constituția americană, ‘punct cu punct’.

În limba engleză, site-ul oferă acces la 194 de constituții ale unor țărilor independente din întreaga lume. Pot fi consultate textele în funcție de țară și de an și există clasamente în funcție de teme, precum politica externă ori sistemul judiciar.

Google intenționează să traducă acest site în multe alte limbi, potrivit unui purtător de cuvânt.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.