ŞOCANT:ÎNREGISTRAREA VIDEO prin care Amedy Coulibaly şi-a detaliat acţiunile

amedy coulibalyAmedy Coulibaly, autorul atacurilor de la Montrouge şi de la magazinul evreiesc din Paris, ucis vineri de forţele franceze, şi-a detaliat acţiunile şi şi-a revendicat apartenenţa la gruparea Stat Islamic într-o înregistrare video de şapte minute, care a fost difuzată duminică pe Internet.

În înregistrarea care durează puţin peste şapte minute şi care nu a putut fi autentificată, Coulibaly este prezentat ca un „soldat al califatului”, relatează site-ul rts.ch. El este numit „Abou Bassir Abdallah Al-Ifriqi” şi îşi prezintă jurământul de credinţă faţă de „califatul islamic al lui Al-Baghdadi”, califul autoproclamat al Statului Islamic.

„Dacă atacaţi califatul, vă atacăm”, explică el calm şi având alături o armă, într-o referire la participarea Franţei la coaliţia împotriva grupării Stat Islamic. El subliniază că acţiunea sa este perfect legitimă.

Coulibaly precizează de asemenea că s-a sincronizat cu fraţii Kouachi, că lucrurile au fost făcute „puţin împreună, puţin separat, pentru a avea un impact cât mai mare”. El mai spune că le-a dat bani pentru a finaliza operaţiunea.

Amedy Coulibaly, în vârstă de 32 de ani, a fost ucis vineri în asaltul forţelor franceze asupra magazinului evreiesc din Paris, unde ţinea ostatici. El a omorât patru persoane în acest magazin, după ce joi a împuşcat mortal o poliţistă la Montrouge.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.