ŞOFERII DE TAXI, ÎN ATENŢIA POLIŢIEI ROMÂNE

s560x316_politie-taxiAcţiunile de control asupra taximetrelor aflate în zona aeroporturilor sunt continuate de Poliţia Română. Astfel, într-o singură zi, în zona a 5 aeroporturi internaţionale, poliţiştii au aplicat peste 700 de sancţiuni contravenţionale, în urma activităţilor pentru verificarea legalităţii transportului în regim de taxi.

La data de 26 noiembrie a.c., în zona aeroporturilor Henri Coandă Bucureşti, Timişoara, Cluj Napoca, Bacău şi Iaşi au fost desfăşurate acţiuni pentru verificarea respectării legislaţiei în vigoare referitoare la transportul de persoane în regim de taxi.

Sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul I.G.P.R., poliţiştii de la transporturi şi rutieri au acţionat pe traseele dinspre şi către aeroport, precum şi în zonele unde are loc debarcarea şi preluarea pasagerilor, pentru depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, care acostează persoane pentru a le oferi astfel de servicii, precum şi pentru sancţionarea celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor.

Pe parcursul activităţilor desfăşurate, echipele de control au verificat 1.825 de autovehicule,  o societate rent-a-car şi au aplicat 704 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 126.897 de lei, fiind ridicată şi o autorizaţie de funcţionare.

Din totalul sancţiunilor aplicate, 574 au vizat încălcări ale normelor prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 90 de sancţiuni au fost aplicate pentru încălcări ale Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, 14 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, iar 26 sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea altor acte normative.

De asemenea, în urma neregulilor constatate, au fost retrase 20 certificate de înmatriculate şi  reţinute 11 certificate de înmatriculate.

La activităţi au participat şi jandarmi, precum şi specialişti ai Registrului Auto Român și Metrologiei Legale.

BRAȘOV  * Poliţiştii Biroului de Investigare a Fraudelor – S.R.P.T. Braşov au constatat, în urma verificărilor, că administratorii a două firme din Braşov, ambele având ca obiect de activitate transportul în regim de taxi şi de închiriere auto, nu evidenţiază în actele contabile operaţiunile comerciale efectuate şi veniturile reale obţinute.

În urma a 7 percheziţii efectuate,  la data de 25 noiembrie a.c., la sediile firmelor şi la domiciliile bănuiţilor, au fost ridicate documente contabile, tehnică de calcul şi 3 saci plini cu bani (180.000 lei).

În cauză,  s-a dispus reţinerea a 4 persoane, sub aspectul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală, în diferite forme de participaţie. La data de 27 noiembrie a.c., faţă de trei dintre aceştia, Curtea de Apel Braşov a dispus măsura arestului la domiciliu, iar faţă de altul, arestarea preventivă.

Totodată, faţă de 159 şoferi de taxi, angajaţi ai acestor societăţi, s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, respectiv de complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală. Prejudiciul cauzat statului este estimat la 1.000.000 de euro.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.