SONDAJ DE OPINIE privind stabilirea destinației Castelului Pocol și a clădirilor adiacente

Castelul-lui-PocolSONDAJ DE OPINIE privind stabilireaConsiliul Județean Maramureș deține mai multe imobile în patrimoniul său, printre care și Castelul Pocol situat în Baia Mare strada Valea Borcutului nr. 119, aflat pe lista obiectivelor de patrimoniu național, categoria B (cod LMI 2004 : MM II–m-B-04491), imobil care în prezent nu este utilizat și se află într-o stare avansată de degradare.

Pe lângă Castelul Pocol în zona adiacenta mai există și următoarele imobile:

  • clădire anexă, lemnărie, gheretă portar și 3 fântâni de beton – bunuri aflate în domeniul public al județului Maramureș
  • bloc de locuinte P+3, clădire centrală termică, gard de beton inclusiv infrastructura de rețele termice aferente – bunuri aflate în domeniul privat al județului Maramureș.

– Clădirea castelului are 2 nivele: parter + demisol și o suprafață construită de 440,06 m2, având 13 încăperi;

– Blocul de locuințe (fostul centru de plasament pentru copii școlari Valea Borcutului), are 4 nivele: parter + 3 etaje, are o suprafața construită 318,57 m2 și 35 de încăperi dintre care 24 de garsoniere;

– Clădirea anexă, are 1 nivel parter cu o suprafață de 384 m2 și 11 încăperi; – Lemnăria are o suprafață de 72 m2 și 2 încăperi;

– Clădirea centralei termice, are 1 nivel parter având o suprafață de 110 m2 și 3 încăperi.

Anexam un plan de situatie și fotografii relevante.

În vederea reabilitării acestor imobile Consiliul Județean Maramureș intenționează să promoveze un proiect cu finanțare nerambursabilă și în acest sens dorește o sondare a opiniei publice în legătură cu posibila destinație a acestor imobile.

Vom înainta 3 variante din care vă rugăm să selectați cea mai potrivită din punctul dvs. de vedere:

  • Utilitate culturală – Muzeul mineritului sau Centru pentru promovarea culturii tradiționale și a meșteșugurilor
  • Utilitate socială – Cămin pentru persoane vârstice inclusiv Centru de zi
  • Utilitate economică – Centru de afaceri și dezvoltare antreprenorială inclusiv incubatoare de afaceri

Așteptăm opinia dumneavoastră, prin acordarea unui vot – folosid modulul de vot din pagina de start a site-ului nostru, până la data de 31 ianuarie 2015.

Loading...

2 COMENTARII

  1. „Utilitate socială – Cămin pentru persoane vârstice inclusiv Centru de zi” mai ales ca imediat langa e o casa de copii. Zona e ne-importanta din punct de vedere turistic. De acolo doar in padure si spre munti poti sa mai mergi, dar numai pe jos si prin noroi, daca te pricepi, deoarece marcajele lipsesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.