Sondaj IMAS: PSD, sub 20%. Pe ce loc sunt PNL, USR și PLUS?

Sondajul IMAS arată tot! Potrivit acestuia, dacă în cursul zilei de duminică ar fi alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis ar fi din nou preferatul românilor. Acest sondaj a fost realizat la comanda Europa FM.

Dacă Iohannis rămâne pe placul românilor și în cazul alegerilor europarlamentare este la fel, în preferințele oamenilor rămâne Partidul Social Democrat. De amintit este faptul că sondajul în cauză a fost realizat între 10-30 ianuarie 2019.  De asemenea, sondajul IMAS indică și faptul că 43.9% din alegătorii intervievați susțin că președintele actual Klaus Iohannis va câștiga alegerile.

În sondajul IMAS din luna decembrie cifrele erau mai scăzute în ceea ce privește PSD. (de la 16,4% la 17,4%), în timp ce PNL a scăzut (de la 17,1% la 15,2%). Creșteri au înregistrat și ALDE (de la 6,3% la 9,2%), USR (de la 7,5% la 7,6%), PLUS (de la 5,3% la 6,1%) și Pro România (de la 4,1% la 5,6%). Cu toate acestea, au scăzut procentele celor care spun că nu votează sau că nu știu sau nu vor să răspundă. Dacă duminică ar avea loc alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis ar fi numit din nou președinte, fiind votat de 34.4% din români.

Călin Popescu Tăriceanu ar fi pe locul al doilea cu 15.4%, iar Liviu Dragnea ar fi votat doar cu 6% din oameni. Interviurile aferente pentru a se putea realiza sondajul au fost făcute prin telefon, utilizând metoda CATI, însemnând Computer Assited Telephone Interviewing. Site-ul oficial anunță că eroarea de eșantionare este +/- 3.1%. PSD rămâne în topul intențiilor de vot europarlamentare și parlamentare cu 17.4%. Avansul PNL este foarte mic, fiind cotat cu 16.5%la euroalegeri, adică 15.2% la parlamentare, conform sondajului.  IMAS este prima firmă de cercetare din România cu capital privat integral românesc. Aceasta a fost înființată încă din 1992 de un grup de sociologim experți în computere și operatori de interviuri. În 2001 IMAS a deschis IMAS-Inc în Republica Moldova, Chișinău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.