Sondaj IRES: 46% dintre români consideră că Victor Ponta va reuși să reformeze PSD

pontadPremierul Victor Ponta și președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, și-au fixat ca obiectiv pe 2015 reformarea totală a PSD, după dezastrul din 16 noiembrie. Baronii vechi ai PSD s-au opus proiectului inițiat de Dragnea și Ponta, însă aceștia primesc o lovitură din partea electoratului.

46% dintre români consideră că Victor Ponta și Liviu Dragnea vor reuși să reformeze PSD. Conform sondajului IRES, 33% dintre români au îndoieli că proiectul acesta va reuși.

Potrivit unui comunicat al institutului, în prezent, unul din doi români consideră că ţara merge într-o direcţie bună, în timp ce 36% consideră că direcţia este greşită.

Dintre persoanele intervievate, 68% au spus că, în 2015, România va înregistra creştere economică, în timp ce 27% dintre cei incluşi în sondaj au estimat  contrariul.

În ce priveşte previziunile românilor referitoare la clasa politică, 61% consideră că, în 2015, preşedintele şi premierul vor avea o colaborare bună.

Anul trecut a fost pentru 59% dintre respondenţi  unul în care şi-au format o părere proastă şi foarte proastă despre evenimentele politice, dar 45% dintre participanţii la studiu cred că a existat în acest an un eveniment pozitiv din perspectiva vieţii politice. Astfel,  69% dintre aceştia cred că principalul eveniment pozitiv este reprezentat de alegerile prezidenţiale.

Sondajul IRES a fost realizat în rândul a 1.131 de persoane, în perioada 19-20 decembrie şi are o marjă de eroare de +/- 2,9%.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.