Sorin Ion Timiș: ”De la 1 ianuarie 2016, părinţii copiilor cu handicap nu vor mai plăti impozite!”

 

handicapSorin Ion Timiș, primarul orașului Borșa este unul dintre primii edili care iese public și își anunță concetățenii despre o nouă facilitate introdusă în Codul Fiscal, care va avea aplicabilitate de la 1 ianuarie 2016. ”Astfel, părinţii copiilor cu handicap grav sau accentuat şi ai celor cu gradul I de invaliditate vor fi scutiţi de plata impozitului pe clădirea de domiciliu şi pe terenul aferent acesteia, precum şi de plata impozitului pe autoturism începând de anul viitor.

Mai mult, aceştia vor primi şi alte bonificaţii din partea autorităţile locale, care vor putea să dispună pentru părinţii copiilor din această categorie alte reduceri de taxe aflate în competenţa lor.

Scutirile de taxe pentru părinţii copiilor cu handicap vor intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2016, odată cu noul Cod Fiscal”, a explicat primarul orașului Borșa, Sorin Ion Timiș. Cei care sunt îndreptăţiţi să beneficieze de aceste scutiri vor trebui să prezinte dosarul copilului cu handicap Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale, pentru scutirea de impozit pe casă, teren şi maşină.

”Pentru celelalte facilităţi, dosarul va fi dus primăriei din localitatea unde are domiciliul copilul cu handicap, care va hotărî de ce taxe va fi scutit sau dacă îi acordă altfel de beneficii”, a mai arătat edilul de Borșa, care a subliniat că își dorește să îi ajute pe toți cei care se află într-o situație similară.

 

Amalia Babici Man

Loading...

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.