Sorin Vlașin (PSD) – omul politic care aduce factorii de decizie în Sighetu Marmației

vlasin1Vreme de 12 ani, Sighetu Marmației a fost un oraș social-democrat,  un municipiu cu un primar social-democrat. Și Sighetul a avut  continuitate și investiții și a avut deschidere la Guvernul României.  Fostul primar de Sighet vreme de trei mandate, Eugenia Godja, fost  președinte al PSD Maramureș a ales să se retragă, în vara lui 2012,  în baza unui crez care arăta ca USL va funcționa. Sighetul este privit  cu ochi buni și acum de Guvernul României. Fiindcă aici sunt oameni  mândri că sunt români, mândri să fie europeni.

PSD face dreptate până la capăt!

Social-democrații nu trădează promisiunile făcute românilor în 2011,  2012, 2013 și merg mai departe. După doi ani de guvernare, este  dovedit faptul că Guvernul Ponta s-a ținut de cuvânt. În acești doi ani  au fost reparate nedreptăți sociale, au crescut pensiile, prima dată  dupa mulți ani și au fost dați bugetarilor banii înapoi, au fost indexate  pensiile peste rata inflației din ianuarie 2014. Guvernul Ponta a  crescut economia și susține mai concret ca oricine educația și  cercetarea. Au fost redeschise spitale închise, s-a extins sistemul  SMURD la nivel național, a fost reluată producția de vaccin intern, s- au deblocat posturile din sistem și, începând cu 2014, au fost  dublate veniturile medicilor rezidenți. A fost redus cu succes TVA la  pâine și s-a acordat sprijin pentru agricultură și fermieri cu plăți  importante, inclusiv subvențiile blocate de PDL. |ara a ieșit din  izolare, iar parteneriatele externe au fost întărite și, ca efect, au fost  atrași investitori străini pentru a crea locuri de muncă în industrii  importante precum IT, auto, farma, agro și infrastructură. 

Vești bune de la PSD pentru pălincarii din Maramureș: Guvernul  Ponta a cerut CE acordul să elimine acciza la palinca produsă de  persoane fizice

Guvernul a redactat materialele către Comisia Europeană (CE)  pentru a primi acordul să elimine acciza la palinca produsă de către  persoanele fizice. Informația a fost oferită de primul ministru al  României, Victor Ponta, care a arătat că a mai fost făcută o astfel de  cerere, dar nu a fost redactată „bine”. ”Horincarii noștri s-au luptat  ani de zile cu autoritățile pentru a obține o cantitate rezonabilă de  palincă fără accize pentru consum propriu. Din fericire, Guvernul  Ponta vine cu vești bune și pentru Maramureș, pentru Sighet, aici  unde pălinca este la ea acasă. Suntem mândri să anunțăm că se face  dreptate până la capăt, iar maramureșenii vor putea să-și preg ătească horinca în regim propriu, fără a avea de plătit accize. Este un  alt exemplu care arată că PSD nu trădează poporul român și  continuă să pună în aplicare tot ce a promis sub construcția USL”,  susține președintele PSD Sighetu Marmației, Sorin Vlașin.

Premierul Victor Ponta a alocat 1 milion de lei pentru Centrul  Cultural Monahal ”Nicolae Steinhardt”

Vizita efectuată în Maramureș, în cursul săptămânii trecute, de către  premierul Victor Ponta, vicepremierii Liviu Dragnea și Daniel  Constantin, precum și europarlamentarii Ioan Mircea Pașcu, Daciana  Sârbu, Corina Crețu a fost una plină de beneficii și pentru  reprezentanții Episcopiei Ortodoxe Maramureș. Delegația oficială  însoțită de reprezentanții PSD Maramureș, PC și UNPR a avut o întâ lnire cu arhiereul vicar al Maramureșului, PS Iustin Sigheteanul, la  Catedrala Episcopală „Sfânta Treime“. În cadrul discuțiilor,  premierul României, Victor Ponta a promis că va aloca un milion de  lei pentru ridicarea Centrului Cultural Monahal „Nicolae  Steinhardt“, lucru care s-a și realizat. Centrul de la Rohia va  cuprinde un paraclis, un muzeu, o bibliotecă, editură, tipografie, săli  de lectură, săli de conferințe, săli pentru lansări de carte și săli de  expoziții și manifestări cultural religioase. Se va întinde pe o suprafa ță de câțiva mii de metri pătrați și va avea opt nivele. De asemenea,  premierul Ponta a arătat că actualul Guvern nu dă înapoi atunci când  vine vorba despre sprijinirea cultelor religioase. La plecare, PS  Iustin Sigheteanul i-a dăruit Premierului o icoană cu Sfinții Martiri  Brâncoveni.

Narcis Neaga (director DNADNR): Proiectul tehnic al podului peste  Tisa, finalizat în toamnă

Cu aproximativ o săptămână în urmă, o delegație a Instituției  prefectului Maramureș, condusă de reprezentatul Guvernului în  teritoriu, Anton Rohian și însoțit de consilierul municipal PSD, Sorin  Vlașin, președintele filialei locale a social-democraților s-au deplasat  în Ucraina, la invitația autorităților ucrainiene. Autoritățile  maramureșene au fost însoțite de oficialii Companiei Naționale de  Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), respectiv  directorul general Narcis Ștefan Neaga, secondat de Cristian Andrei  și Radu Cecan. Cu ocazia vizitei s-a perfectat colaborarea cu autorit ățile ucrainene, pentru ca lucrările la podul peste Tisa să poată  începe în toamna acestui an. Valoarea investiției estimată inițial la  10,6 milioane de euro a fost reactualizată, valoare finală fiind de 15  milioane euro.

Cu această ocazie, directorul general al CNADNR, Narcis Neaga a  declarat: „Până în toamnă vom a avea proiectul tehnic și  constructorul. Împreună cu autoritățile locale vom demara  procedurile de expropriere și dacă nu vom întâmpina dificultăți, î   n primăvara anului 2015 se va da ordin de î      ncepere a  lucrarilor. În acest an doresc să călătorim pe teren și pe pod, ”nu pe  planșe”. După obținerea avizelor și a acordurilor necesare legate de  aspectele de ordin tehnic, cele două echipe care au fost desemnate  pentru implementarea proiectului se vor putea întâlni. Iar cu  ocazia acestei întâlniri de lucru, vreau să vă aduc la cunoștință că au  fost demarate lucrările pe DN18, tronsonul Baia Sprie – Sighetu  Marmației și totodată s-a obținut continuarea finanțării pentru acest  proiect destinat reabilitarii DN 18”, a subliniat directorul CNADNR.

Sorin Vlașin: Construirea podului cu patru benzi peste Tisa devine  realitate

”Ne-am deplasat în Ucraina, într-o vizită de lucru, alături de prefectul  județului, Anton Rohian, de directorul general al CNADNR, Narcis  Neaga și de directorul adjunct al CNADNR Cluj Napoca, Eugen  Cecan. S-a luat în discuție, foarte serios, construirea podului de  patru benzi peste Tisa. Vineri, studiul de fezabilitate a fost deja  postat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice”, a precizat  consilierul muncipal PSD Sighet, Sorin Vlașin.

Autoritățile ucrainiene au fost reprezentate de guvernatorul  Transcarpatiei, Valeri Luncenko și Gheorghe Berinde, primarul  localității Biserica Albă. Acest proiect de o importanță deosebită  pentru județul Maramureș și regiunea Transcarpatia se bucură de  întreg sprijinul primului-ministru Victor Ponta și al guvernatorului  Valeri Luncenko. La sfârșitul săptămânii trecute, Victor Ponta a  declarat că, în luna iunie a stabilit o întâlnire cu omologul său  ucrainean, iar discuțiile vor viza micul trafic de frontieră și Podul  peste Tisa. Municipiul Sighetu Marmației este privit cu ochi buni la  nivel central, iar acest fapt se datorează bunei colaborări existente  între conducerea filialei muncipale și cea de la centru.

PSD Sighetu Marmației la întâlniri cu cetățenii din municipiu

Președintele PSD, Sorin Vlașin a avut în perioada 5 – 20 mai 2014 o  serie de întâlniri cu cetățenii din municipiul Sighetu Marmației.  Principalele teme abordate au făcut referire la starea drumurilor,  canalizare și apă, proiecte aflate în desfășurare, proiecte de  reabilitare și igienizare a unităților de învățământ, extinderea re țelelor electrice acolo unde este necesar, problema spațiile verzi, etc.  ”Astfel de întâlniri sunt necesare și le vom repeta cât mai des,  pentru a putea știi ce își doresc cetățenii acestui frumos municipiu.  Și cum altfel poți să le afli doleanțele, decât discutând cu ei? Am  apreciat disponibilitatea senatorului Liviu Marian Pop, care ori de  câte ori a avut timp, s-a oprit în Sighet pentru a participa, alături de  noi, la discuțiile cu cetățenii. Sprijinul său, ca senator și om al zonei  este extrem de important pentru Sighetu Marmației. În cadrul  dezbaterilor pe care le-am avut în diversele cartiere ale Sighetului  am atins si problematica alegerilor europarlamentare și am explicat  de ce este necesar să ieșim la vot, în număr cât mai mare și să  alegem candidații Alianței Electorale PSD-UNPR-PC. Le-am spus  sighetenilor, concetățenilor mei cât de important este să ai  deschidere și ajutor guvernamental, care are nevoie însă de sus ținerea Parlamentului European. În  25 mai, Sighetul va arăta că știe  ce-și dorește, iar cei care au votat în 2012 masiv pentru USL, vor da,  de această dată, un vot Alianței care continuă proiectele începute în  acea perioadă”, a declarat președintele PSD Sighetu Marmației,  Sorin Vlașin.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, la a doua vizită în  Sighetu Marmației

Luni, 19 mai, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea s-a  aflat la a treia vizită în Maramureș și a doua în muncipiul Sighetu  Marmației, ceea ce dovedește că Sighetul este un oraș important pe  harta țării, este un muncipiu aflat în atenția Guvernului României.  Delegația oficială a fost însoțită de președintele PSD Maramureș,  Gabriel Zetea, deputatul PSD de Baia Mare, Florin Tataru și  deputatul colegiului 5, Borșa-Vișeu, Gheorghe Șimon. Oficialii au  fost întâmpinați de președintele PSD Sighetu Marmației, consilierul  local Sorin Vlașin, de viceprimarul municipiului, Horia Scubli,  consilierii locali PSD: Diana Pozman, Petru Rednic, Dan Dunca,  Vasile Moldovan și Ioan Sas.

Valeriu a luat parte la o vizită electorală realizată în Sighetu Marma ției, unde s-a întâlnit cu activul social-democrat din municipiu și cu  simpatizanții PSD, la Casa de Cultură, dar a vizitat și Platforma  industrială specializată în producerea lemnului și parchetului —  AVIVA. Președintele Camerei Deputaților a discutat cu managerii  fabricii și s-a arătat încântat de faptul că la Sighetu Marmației se  pune accentul pe dezvoltarea unor profile economice de nișă. „Aștept  de la europarlamentarii PSD să facă de două ori mai bine ce au făcut  în ultimii cinci ani, adică să apere România, să protejeze interesele  noastre, să se bată pentru directivele care sunt în interesul cet ățenilor români, să le blocheze pe celelalte care ne dezavantajează,  să avem o echipă care să se bată pentru resursele financiare”, a  spus Valeriu Zgonea. Știți foarte bine că 80% din legislație vine de la  Bruxelles și resursele financiare se împart acolo. Să dea Dumnezeu  să înțeleagă românii că nu mai trebuie să ajungă în Parlamentul  European oameni ca Monica Macovei sau Cristian Preda, anti-româ ni care să fie plăți de români și să vorbească de rău România. Avem  nevoie de o legislație care să genereze locuri de muncă, să avem  acceptul Uniunii Europene pentru mai multe resurse financiare,  ajutoare pentru companiile care vin să investească în România, să  putem implementa reducerea CAS, să putem implementa și să în țeleagă Bruxelles-ul că e nevoie ca profitul să fie reinvestit, iar toate  proiectele care le avem împreună cu ceilalți parteneri să genereze  locuri de muncă”, a explicat președintele Camerei Deputaților,  Valeriu Zgonea, care a arătat că în 2013, sub guvernarea USL, au fost  create peste 80.000 de locuri de muncă.

Valeriu Zgonea: ”Duminică trebuie să trimitem în Parlamentul  European oameni mândri că sunt români!”

Valeriu Zgonea a vorbit și despre proiectul PSD care dorește  reducerea TVA la alimente de la 1 ianuarie 2015. ”Acesta este  proiectul nostru. Dacă reușim să-l convingem și pe Crin Antonescu  și liberali să vină la muncă, vom avea o echipă de 70%. Dacă dl  Antonescu stă în opoziție, atunci o să fie foarte greu. Dar probabil că  o să-i facem hatârului și dânsului, și domnului Iohannis și vom  adopta pentru dânșii ora Londrei. Dacă punem la ora 12.00 ședințele  de Parlament, dl Antonescu vine și el la ora 2.00 și e foarte bine  pentru toată lumea, muncim și noi. Dacă-l învățăm și pe Crin  Antonescu munca și-l facem să înțeleagă că acești oameni se trezesc  la 8.00 pentru a avea o pâine pentru familiile lor, atunci e foarte bine.  Pentru mine, Crin Antonescu reprezintă o mare dezamăgire, n-a în țeles nimic din șansa pe care  i-am oferit-o”, a subliniat președintele  Camerei Deputaților. ”Victor Ponta, Gabriel Zetea, Sorin Vlașin, eu,  noi toți am demonstrat că suntem oameni normali care vrem mai  mult și mai bine pentru noi, dar și pentru România. Vrem să trăim  liberi și cu decență în țara noastră. După doi ani de zile de când am  preluat guvernararea, avem 40% în sondaje. Ceea ce dovedește că  guvernăm bine. 25 mai este o zi foarte importantă pentru România.  În 25 mai trebuie să ne aducem prietenii la vot, să ieșim masiv la  urne și să trimitem în Parlamentul European oameni mândri că sunt  români!”, a declarat Valeriu Zgonea, în fața electoratului PSD prezent  miercuri, 19 mai, la Casa de Cultură din Sighetu Marmației.

Președintele Camerei Deputaților și-a încheiat discursul afirmând  ”Sunt mândru că sunt român, sunt mândru să văd maramureșeni  purtând tricolorul cu demnitate, sunt mândru și onorat că, împreună  cu voi, formăm echipa PSD.”

Sorin Vlașin: ”Valeriu Zgonea este garantul marilor proiecte din  Sighetu Marmației”

Sorin Vlașin, președintele PSD Sighetu Marmației a mulțumit oaspe ților pentru onoarea de a-i avea în mijlocul lor în această ultimă săpt ămână de campanie, în ciuda programului încărcat, dar și-a arătat  simpatia și aprecierea și față de membri și simpatizanții PSD Sighetu  Marmației pentru faptul că i-au fost alături și la importanta vizită de  luni, 19 mai, la fel cum îi sunt alături în fiecare zi, la întâlnirile din  cartiere. ”Prezența dumneavoastră aici spune foarte multe și este un  motiv de mândrie pentru noi să arătăm lumii, țării întregi că în  Maramureș există oameni mândri, demni și muncitori. Cu această  ocazie vreau să vă spun că președintele Camerei Deputaților, Valeriu  Ștefan Zgonea va fi garant pentru realizarea prodului peste Tisa și  DN18. Vă invit cu deosebit respect la vot duminică, 25 mai, să sus țineți lista competenței, lista europarlamentarilor propuși de PSD –  UNPR – PC în Parlamentul European, pentru a realiza toate  proiectele Sighetului alături de parlamentarii europeni și Guvernul  României.

Europarlamentarul PSD, Ioan Mircea Pașcu în vizită la Sighetu  Marmației

Fost ministru al Apărării la momentul aderării României la NATO,  europarlamentarul PSD, Ioan Mircea Pașcu, vicepreședinte al  Comisiei de Afaceri Externe (AFET), a vizitat în prima săptămână de  campanie municipiul Sighetu Marmației. La întâlnire au fost prezenți  oficialități ale municipiului, membri de partid și simpatizanți. Deși n ăscut în Satu Mare, acesta susține că se simte maramureșean și a  reprezentat Maramureșul în Parlamentul României. ”Cunosc  problemele cu care se confruntă acest județ, sunt un apropiat al  municipiului Sighetu Marmației și al sighetenilor, iar problemele  acestui oraș, ale județului sunt prioritățile mele. Vă cerem votul, în 25  mai, pentru a putea continua în Parlamentul European toate  proiectele demarate, pentru a putea sprijini guvernul și autoritățile  județene în realizarea tuturor acțiunilor demarate aici. Podul peste  Tisa și DN 18 au nevoie de finanțare, Sighetul are nevoie de  proiecte”, a declarat eurodeputatul Ioan Mircea Pașcu.

Gabriel Zetea, președinte PSD Maramureș: ”Duminică este o zi  importantă pentru Sighet, pentru Maramureș, pentru România,  pentru Europa”

Duminică, 25 mai este o zi importantă pentru Sighet, pentru  Maramureș, pentru România, pentru Europa. Duminică vă chemăm  la vot, alături de Alianța Electorală PSD-UNPR-PC pentru a continua  proiectele începute împreună, pentru a finaliza lucrările demarate în  Sighet, în Maramureș. Nu trebuie să privim Maramureșul ca un  județ împărțit în Maramureșul de dincolo de deal și Maramureșul de  dincoace de deal. Județul nostru este și trebuie să fie un tot unitar,  iar eu, ca președinte al PSD Maramureș, doresc să vă asigur de  întreaga noastră implicare și disponibilitate pentru a continua  lucrurile bune începute sub sigla USL. Vizita în Maramureș a  directorului Direcției Naționale de Autostrăzi și Drumuri România  (DNADR), Narcis Neaga, a confirmat faptul că proiectele de  anvergură demarate la nivelul județului nu vor fi oprite. Lucrările pe  DN 18 vor continua, iar un alt proiect important pentru Sighet și  localitățile limitrofe este podul peste Tisa, subiect aflat și în atenția  primului-ministru al României, Victor Ponta. Pentru a realiza toate  aceste proiecte, avem nevoie de europarlamentari care să susțină  Maramureșul și România în Parlamentul European. Votul  dumneavoastră, al Sighetului este foarte important pentru noi. Vă  așteptăm așadar, la urne, în 25 mai, pentru a da un vot pozitiv  proiectelor de care Sighetul are atât de multă nevoie”, susține  președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Amalia Capitolul Man

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.