Spirit civic manifestat de un bărbat din Şurdeşti

poseta-dama-piele-de-umar-bono-neagra-1-800x800Spiritul civic de care a dat dovadă un bărbat din localitatea Şurdeşti a dus la recuperarea unei genţi ce iniţial fusese reclamată furată.

Un bărbat din localitatea Şurdeşti a găsit în autoturismul personal o geantă care nu-i aparţinea. A verificat conţinutul acesteia şi a constatat că în interior se aflau bani (lei şi valută), bijuterii şi documente. Întrucât documentele aparţineau unei persoane din Cavnic, bărbatul a mers la sediul poliţiei din oraş şi a predat geanta.

Verificările efectuate de poliţişti au stabilit că, duminică seara, 28 decembrie, două tinere din oraşul Cavnic, însoţite de alte persoane, se aflau la discoteca din Dăneşti. La un moment dat, acestea l-au rugat pe fratele lor să le ducă geanta la maşină. Tânărul, din greşeală, a pus geanta într-un alt autoturism de aceeaşi marcă şi culoare ca şi cel al surorii lui, a cărui portieră a fost lăsată deschisă întrucât sistemul de închidere era defect. În momentul în care s-au întors la maşină, tinerele au constatat că lipseşte geanta şi au reclamat furtul acesteia.

Datorită corectitudinii şi omeniei manifestate de bărbatul din Şurdeşti, geanta, care conţinea bunuri în valoare de 2800 de lei, a ajuns înapoi la proprietare.

A nu-ţi însuşi lucrurile pe care le găseşti sau cele care nu-ţi aparţin, a sesiza poliţia atunci când observi comiterea unei fapte antisociale, ,,a-ţi pierde timpul” dând declaraţii la poliţie, toate acestea înseamnă a da dovadă de spirit civic.

Apreciem onestitatea bărbatului din situaţia prezentată anterior şi încurajăm un astfel de comportament care constituie un exemplu demn de urmat.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.