Spitalul de Psihiatrie Cavnic stă pe un butoi cu pulbere. Primarul oraşului vrea să taie din salarii!

Spitalul de Psihiatrie Cavnic stă pe un butoi cu pulbere. Primarul oraşului vrea să taie din salarii!

Scandalurile par să nu se mai termine la Spitalul de Psihiatrie Cavnic. După ce ani de zile cei 82 de angajaţi au aşteptat să li se majoreze salariile ca să aibă şi ei venituri decente, la numai două luni după ce şi-au văzut visul îndeplinit sunt pe cale să trăiască o nouă deziluzie. Cel care se face vinovat de aceasta este chiar edilul oraşului, Vladimir Petruţ, cel care este pe cale să „taie din pix” o parte din salariile angajaţilor.

„Nu mai sunt bani de salarii şi cum Primăria este cea care trebuie să le asigure, primarul a decis să taie din lefuri ca să se descurce. Bate disperat pe la toate uşile dar toţi i-au întors spatele penmtru că a avut grijă să supere pe toată lumea cu declaraţiile belicoase şi ameninţările pe care le-a proliferat”, au precizat surse din cadrul unităţii medicale.

Aportul financiar pentru unitatea medicală ar putea fi asigurat teoretic din două părţi: fie prin alocare bugetară de la Consiliul local Cavnic, situaţie care la această oră este exclusă, pentru că nu mai sunt fonduri, fie prin trecerea în administraţia Consiliului Judeţean, situaţie care iar nu pare să-i convină deloc primarului Petruţ.

„Taxele şi impozitele aferente salariilor celor 82 de angajaţi ai spitalului asigură undeva la 300.000 de lei anual venituri la bugetul local, practic angajaţii spitalului ţin Primăria şi prin trecerea în subordinea Consiliului Judeţean, bugetul local ar fi grevat de aceste venituri sigure iar primarul nu este de acord cu asta”, au mai spus sursele.

De la ultima şedinţă de Consiliu de Administraţie care a avut loc pe data de 20 martie, primarul Petruţ nu mai are somn. A propus ca lefurile  angajaţilor să fie diminuate pentru a face faţă cheltuielilor salariale dar nimeni nu a fost de acord.

„Le-a reproşat medicilor că au salarii regeşti numai că aceste salarii decente sunt doar de două luni. Este un adevărat butoi cu pulbere acum la spital care poate răbufni în orice moment. Pe lângă faptul că se tot perindă tot felul de manageri de nu mai ştie lumea cine e şef şi cine nu, acum vine şi tăierea de salarii. Angajaţii ar putea să iasă în strădă cât de repede”, au  mai spus sursele.

Nu punem la îndoiala capacitatea de decizie a primarului Petruţ numai că suntem convinşi că poate să găsească în orice moment o soluţie mai bună pentru problema angajaţilor de la Spitalul de Psihiatrie Cavnic. Nu de alta, dar nu se ştie niciodată când va avea nevoie CINEVA de serviciile medicilor de acolo.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.