Sportivii de la Gold Stars Baia Mare au cucerit Tarnița!

goldSportivii de la Gold Stars Baia Mare au cucerit Tarnița Delia Ana Kovacs și Ștefan Ioan Gherghel, cei mai buni înotători ai probei de 6,5 kilometri în ape deschise!
 
La finele săptămânii trecute, sportivi ai Asociației Club Sportiv Gold Stars Baia Mare au participat la doua competiţii importante. Este vorba de Traversa Tarniței și Betfair Trichallenge, triatlon.
 
Organizatorii, Clubul Orca din Cluj, au stabilit doua probe la Traversarea Tarniței, cea scurtă de 1.500 metri și cea lungă de 6.500 metri. La proba de 6.500 m ambii câștigători ai cursei au fost băimăreni, atât la feminin, cât și la masculin. Ștefan Ioan Gherghel a reușit să doboare recordul în această probă, înotând cei 6,5 kilometri într-o oră, 20 de minute și 30 de secunde, iar Delia Ana Kovacs, aceeaşi distanţă, într-o oră, 39 de minute și 58 de secunde. Tot în proba de 6.500 m, la categoria sub 20 de ani, Mihai Naș, elev al Liceului cu Program Sportiv, elev al lui Ștefan Ioan Gherghel (Fane), a obținut cea mai bună performanță, în clasamentul general finalizând cursa al doilea, după antrenorul său, într-o oră 24 de minute și 14 secunde.
 
”A fost o nouă provocare pentru mine. Doar eu, apa și gândurile mele. O cursă lungă, foarte lungă, pentru care ai nevoie de o doză de nebunie și mult curaj. Nu au lipsit încurajările prietenilor, fără de care nu reușeam această performanță. Am avut alături o echipă de caiaciști care m-au însoțit mereu, Vasile Buciuman și Cristian Țura, iar de pe margine nu au lipsit încurajările colegilor mei, adevărați prieteni. A fost o onoare să îi am pe toți alături. În cazul în care mă întrebați dacă am de gând să repet această experiență, pot spune că nu. Dar nu bag mâna în foc că răspunsul rămâne același până anul viitor”, a punctat Delia Ana Kovacs, categoria 30–39 de ani.
 
În proba scurtă, Raluca Anamaria Ungurean a obținut locul II, atât în clasamentul general, cât și la categoria 30–39 de ani. ”Mulțumim organizatorilor pentru onoarea de a participa la acest concurs. De fiecare dată este o provocare încercarea de autodepăşire. Cu siguranță fiecare concurent este un câştigător, prin simplu fapt că reușește să răspundă prezent la fiecare provocare de acest gen”, a subliniat Raluca Ungurean. În proba scurtă au mai înotat Vasile Buciuman, locul V, Cristian Muntean, locul VI, precum și Cristian Claudiu Țura, locul VIII, toți la categoria 30–39 de ani. Adrian Țura s-a clasat pe locul IV, la categoria 40–49 de ani.
 
Duminică, băimărenii au concurat la Betfair Thriathlon Challenger în probele de ștafetă, având un traseu format din proba de  înot 1.500 metri, ciclism pe o distanță de 30 de kilometri și alergare 9 kilometri. ”Piticii invizibili”, ștafeta formată din Delia Kovacs, Micu Mircea și Cristian Claudiu Țura s-a clasat pe locul VI, cu timpul de 3 ore, 15 minute și 30 de secunde, urmați de ”Ștrumfii veseli” – Vasile Buciuman, Marius Munteanu și Raluca Ungurean – locul VII, 3 ore 27 de minute și 27 de secunde. Ștafeta ”Minioni îndrăzneți”, compusă din Cristian Muntean, Rareș Bența și  Adrian Țura, s-a calificat pe locul 12 cu 3 ore, 33 de minute și 18 secunde.
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.