Sportul – un „lux” necesar

bicicleta-620x350 Activitate care nu permite scuze în drumul unei vieți satisfacute

Ne trezim dimineață de dimineață cu sunetul asurzitor al alarmelor care ne dau startul unei noi curse infernale de 24 de ore. Acest maraton forțat în care îmbrățișăm stresul la fiecare obstacol devine pe zi ce trece mai obositor și nici nu ne mai dăm seama când a trecut timpul în care „trebuia sa fim fericiți?”, pentru ca nici nu mai știm „când trebuie să fim fericiți” sau „ce înseamna asta?”, cu toate că este acel ceva dupa care alergăm toată viața. Ei bine, cred cu tarie că nu este vorba despre CEVA care poate desemna fericirea. :tim mult prea bine că, atunci când dorim să atingem un nivel al existenței noastre, să dobândim un lucru sau să deținem ceva și ajungem la obținerea acelui lucru, dorim, din nou altceva.

alergi-si-slabesti Fericirea ar trebui să fie o trăire continuă a tot ceea ce suntem

Realist vorbind, suna… trist, nu? dar, este firesc, ca ceea ce deții si cu ce te obișnuiești să devină normalitate ca făcând parte din tine, din viața ta și totuși „este firesc…?”

Bun dar, atunci înseamnă că alergăm după fericiri diferite sau din fericiri false în fericiri false (sprinturi scurte)… care durează doar până când obținem ceva? Conștient spun, că fericirea ar trebui să fie o trăire continuă a tot ceea ce suntem și putem deveni ca ființă umană, trăind dansul vieții după ritmul propriei melodii.

În terorie „suntem cu toții conștienți” (mai mult sau mai puțin), ce este de făcut pentru a acorda mai multa atenție propriei persoane, pentru a avea un stil de viață mai responsabil și, astfel, mult mai mulțumitor dar, puțini fac ceva în acest sens. :i dacă tot nu ma pot abate de la cuvântul „alergat”, de ce nu începem zilele cu poftă de viață prin… alergat? Oare, pentru că suntem prea leneși, prea adormiți sau nu dorim să ne obosim înainte de vreme? :tim bine că acestea sunt doar scuze ieftine. De ce ne este atât de ușor să ne trezim dimineața, mereu mult prea târziu, doar pentru că lenevim fără motiv în pat, uitându-ne la televizor (sau mai rău, obosiți pentru că ne-am uitat cu o seară înainte mult prea mult la acel televizor care, oricum n-ar trebui să-și aibă locul în dormitor!)

 ‘Timpul mort” ar trebui înlocuit cu sportul

Mereu ne găsim acel, cum îmi place să-i spun „timp mort”, fiind timul pierdut pe nimicuri care nu ne aduc nici un beneficiu real (fizic, mental, sufletesc ș.a.m.d.) cum ar fi vizionarea emisiunilor, filmelor, știrilor care, mai mult, ne îndobitocesc și ne dezinformează, conversații telefonice goale mult prea lungi, navigarea pe internet care vine din nou, cu mult prea multe informații naive și false ș.a.m.d. În loc, ar trebui să începem diminețile cu o hidratare bine venită organismului și o alergare de înviorare și câteva exerciții fizice –care ne oferă doza necesară de serotonină (hormonul fericirii)- alături de muzică bună, un mic dejun sănătos și făcând un plan de bătaie pentru ziua care urmează cu mult mai multă energie.

:tim cu toții beneficiile sportului care, pe lânga toate, ne dă un plus de energie pentru a putea începe o noua zi în forță. Dacă nu alegem alergatul de dimineață, de ce nu mergem pe jos la servici sau cu bicicleta la birou? Trebuie să recunosc că am avut parte de o experiență minunată când am fost prima data în Geneva, unde dis de dimineață am vazut cum domnii mergeau la patru ace, îmbracați la costum și cu priviri determinate pentru o zi reușită, cu bicicleta, la birou. Noi de ce nu putem să luam astfel de exemple sănătoase?

 Mersul la muncă cu bicicleta înseamnă economie de combustibil

Pe lângă sportul practicat, economia de combustibil este un stil foarte elegant adoptat. Bun, să spunem că am stat la birou cele opt, nouă sau chiar zece ore (în cunoștință de cauză spun că se pot aduna chiar mai multe ore de lucru), tot putem să ne facem timp de sport: tenis, schi, înot, echitație, dans, ciclism și toate sub formă de hobby, recreere, ca beneficiu sufletului, minții și organismului nostru. Iar dacă găsim ca și scuză lipsa acestui timp atunci hai să facem sport în timp ce ne petrecem timpul cu copii la joacă, cu partenerii sau prietenii la sport, să luăm bicicleta sau să mergem pe jos în loc să luăm mașina.

Mai aveți scuze? Cred ca nu… Sunt complet de-acord că ritmul în care trăim devine tot mai alert și intreprindem o sumedenie de activități dar, nu pot să accept că nu suntem în stare să ne gestionăm în așa fel timpul, încât să ne găsim câte o portiță liberă în acele câteva ore ale zilei, în care să facem un pic de sport conștienți fiind că va fi benefic organismului nostru.

Dacă mă credeți sau nu, veți obține tocmai energia necesară pentru a continua mult mai ușor acest maraton al vieții pentru că, dupa cum spunea George S.Patton,”O minte activă nu poate exista într-un corp inactiv.”

mmjurnal logo articol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.