Stanca Muresan-o sportiva de mult uitata si sacrificiile ei pentru sport

tenis

Tenisul baimarean in urma cu cativa ani buni, avea o tanara speranta, o jucatoare nascuta pentru tenis, avand rezultate meritorii, de-a lungul timpului.

Un anume ziar local, ne tinea la curent cu rezultatele foarte bune, reusite de Stanca Muresan, la diverse competitii. De mica, presa locala ii monitoriza fiecare meci, specialistii fiind de acord ca, va ajunge un nume mare. Toti baimarenii isi doreau asta. Era copilul teribil al sportului maramuresean.

Parintii i-au fost alaturi, poate facand sacrificii imense ca, Stanca Muresan sa ajunga acolo sus.

Rezultatele n-au intarziat sa apara. A ajuns sa castige turnee internationale. A fost numarul 1 la 14 ani, in clasamentul national de tenis din tara. Ceea ce era o performanta foarte buna. Presa locala abia astepta sa fie in vaful ierarhiei mondiale, multi specialisti acolo o vedeau.Parintii au facut eforturi mari, sa ajunga departe, dar lipsa resurselor, care deveneau pe zi ce trece din ce in ce mai mari, au facut sa se mobilizeze si sa creada si mai mult in Stanca. A participat de-a lungul timpului la multe turnee, in Portugalia, Anglia, mentionand doar cateva tari, au fost mai multe tari.A fost invitata in Statele Unite, daca reusea sa impresioneze, isi continua ascensiunea fulminanta , in caz contrar ar fi fost nevoita sa se intoarca in tara, fara nici o perspectiva de viitor.

Nu numai ca, Stanca Muresan a impresionat in S.U.A, dar perspectivele se deschideau din ce in ce mai mult. Numai ca, s-a intamplat ceva. Stanca, ne-a parasit asa dintr-o data. Asa cum a aparut pe firmamentul tenisului national si mondial, asa de repede ne-a parasit. Sa nu o uitam niciodata, sa ne gandim intotdeauna de talentul sau. Oare chiar nu merita, Liceul Sportiv din localitate, sa-i poarte numele?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.