Statul social şi lupta împotriva sărăciei prioritaţile pentru PSD!

zeteaPreşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea, care a fost prezent la Consiliul Naţional al PSD desfăşurat în week-endul trecut, la Palatul Parlamentului, susţine că viziunea şi acţiunile guvernamentale  sunt necesare pentru extinderea şi consolidarea statului social în România. Statul în România trebuie să se implice tot mai intens în susţinerea unor obiective fundamentale pentru societatea românească, precum combaterea sărăciei şi a excluziunii sociale (…), crearea de locuri de muncă, în special pentru tineri, o categorie ce are nevoie de sprijin special pe piaţa muncii.

Se susţine, în continuare, şi intensificarea programului cu finanţare europeană „Garanţii pentru tineri”, aflat deja în aplicare din 2014, prevede rezoluţia adoptată de delegaţii PSD prezenţi la Consiliul Naţional al partidului. Rezoluţia spune, totodată, că PSD susţine mai multă echitate în sistemul de salarizare, promovarea economiei sociale – ca soluţie alternativă pentru crearea de noi locuri de muncă, protecţie pentru grupurile vulnerabile, precum pensionarii, persoanele cu dizabilităţi, copiii aflaţi în situaţii de risc, susţinere pentru familie şi pentru mame. „Nu poate exista dezvoltare durabilă şi creştere reală a nivelului de trăi fără eforturi speciale în aceste direcţii.

România va putea creşte cu adevărat numai dacă sărăcia, excluziunea socială, inegalitatea, discriminarea sunt combătute prin politici concrete în anii următori, pentru că rezultatele bune ale economiei să ajungă în toate zonele societăţii iar tendinţa către polarizare socială şi economică să fie stopată. Toate acestea măsuri reprezintă prioritatea PSD la guvernare, concomitent cu creşterea gradului de satisfacţie socială şi a veniturilor românilor. Venind după trei ani de bună guvernare, am reparat nedreptăţile sociale produse de guvernarea Boc – Băsescu şi a venit momentul ca ceea ce produce astăzi România să aibă ca beneficiari direcţi românii”, a declarat preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.