Ştefan Bănică Jr. a venit să-şi ia adio de la Stela Popescu! S-a apropiat de sicriu si a început să plângă

Ştefan Bănică Jr. a fost şi el la Teatrul „Constantin Tănase” pentru a-i aduce un omagiu regretatei actriţe Stela Popescu. Profund îndurerat de decesul Stelei Popescu, Ştefan Bănică Jr. a izbucnit şi el în lacrimi.

Ştefan Bănică Jr. a făcut un gest neaşteptat la căpătâiul Stelei Popescu. Cântăreţul şi actorul s-a apropiat de sicriul actriţei decedate şi şi-a lipit fruntea de mâna Stelei Popescu, a dezvăluit prezentatoarea TV Mirela Boureanu Vaida la „Acces direct”.

Sute de persoane au venit să îşi ia rămas-bun de la marea actriţă Stela Popescu la Teatrul „Constantin Tănase”, acolo unde a fost depus trupul neînsufleţit al acesteia.

Stela Popescu a murit la 81 de ani, după ce a suferit un accident vascular cerebral. Actriţa a fost găsită decedată în curtea locuinţei sale de către fiica ei adoptivă, Doiniţa Maximilian.

Stela Popescu s-a născut într-o familie de învăţători modeşti, iar prima amintire pe care o are bine întipărită în memorie este invadarea Basarabiei de către armata rusă. Atunci, în 1940, tatăl ei considerat intelectual, deci duşman de clasă, este deportat în Siberia, iar mama se refugiază, împreună cu fiica în România, la Braşov. În 1953, susţine examenul de admitere la facultate şi este repartizată la Facultatea de Limbă Rusă „Maxim Gorki“, la care renunţă după un an şi jumătate când intră în echipa Teatrului Ministerului de Interne. În 1956 este admisă la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, iar în paralel continuă să susţină spectacole de teatru. La sfârşitul facultăţii, este repartizată la Teatrul din Braşov, acolo unde ajunge să susţină 400 de spectacole pe an. Din 1963 până in 1969 joacă la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”. În 1969, Stela părăseşte Revista şi se angajează la Teatrul de Comedie, ceea ce nu o impiedică să continue colaborarea cu Radiodifuziunea Română (pe atunci Radioteleviziunea) din 1963 până în prezent. În paralel, susţine şi o colaborare cu Revista Românească, sub condeiul lui Mihai Maximilian, cu care avea să se căsătorească în 1969, la puţin timp după divorţul de Dan Puican. Totodată, joacă în celebra serie de spectacole „Boema” de la Grădina Boema, spectacole care se înscriu în peisajul anti-putere pentru vremea aceea, cu succes de public foarte mare. Timp de 24 de ani cât a jucat la Teatrul de Comedie, vara, când se încheia stagiunea teatrală, juca la Revistă la Grădina Boema. La Teatrul de Comedie joacă din 1969 până în 1993, când revine la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, unde lucrează şi în prezent. Pe scena Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” şi pe cea a Teatrului de Comedie, Stela Popescu străluceşte în piese precum „Omul care a văzut moartea”, „Mama Boema”, „Boema, slăbiciunea mea” etc. A jucat 18 ani în „Preşul”, 12 ani în „Peţitoarea” şi 10 ani în „Plicul”. A avut şansa de a lucra cu mari regizori, precum: Sanda Manu, Ion Cojar, Lucian Giurchescu, Valeriu Moisescu.

Sursa: cancan.ro

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.