Strategia de dezvoltare şi consolidare a handbalului în municipiul Baia Mare și în județul Maramureș .

Luni, 01.04.2019, la Primăria Municipiului Baia Mare a avut loc o conferinţa de presă a primarului Cătălin Cherecheş, având ca temă principală strategia de dezvoltare şi consolidare a handbalului în municipiul Baia Mare și în județul Maramureș, obiective şi performanţe pentru anul viitor.

“Am susţinut astăzi o conferinţă de presă despre strategia de dezvoltare şi consolidare a handbalului în municipiul Baia Mare și în județul Maramureș, în raport cu ceea ce ne dorim ca și performanțe pentru anul următor. Vom avea o discuție în Consiliul de Administrație cu privire la strategia pentru echipa de băieți, strategie pe care doresc să o prezinte actualul antrenor, pentru a evalua modul în care putem să continuăm împreună sau nu. Nu am nici un fel de rezervă ca domnul Fotonea să continue munca la Minaur. E un antrenor tânăr, are calități certe. Bineînțeles, ca orice antrenor tânăr, are și câteva chestiuni de ordin emoțional care o dată cu trecerea anilor și le va estompa. Din perspectivă profesională sunt convins că dacă are la dispoziție o echipă bine consolidată, poate să genereze performanță, spre bucuria publicului băimărean și maramureșean.

Am bucuria să vă anunț că s-a aprobat de către Consiliul de Administrație și se semnează contractul, pentru a ne continua colaborarea, cu doi jucători valoroşi. Pentru un an cu căpitanul Alexandru Csepreghi, un simbol pentru echipă și pentru ceea ce înseamnă handbalul maramureșean și băimărean în ultimii ani, în perioada aceasta de eră nouă, ca să spunem așa. Pentru a ne consolida lotul de jucători, semnăm un contract pe doi ani cu domnul Tomáš Číp. Jucător al formației Tatran Prešov, al naționalei Cehiei, cu siguranță vom avea o colaborare foarte bună. Alegerea pe care au făcut-o cei din Consiliul de Administrație și conducerea tehnică, va da rezultate care vor fi simțite în evoluția echipei.

Îi mulțumesc lui Alexandru Csepreghi pentru că a ales să continue în Baia Mare. Este pentru noi un plus și de seriozitate, și de talent, și de profesionalism. În jurul lui se poate construi o echipă, este mai mult decât un jucător, este un lider care știe să își coordoneze colegii, dar pe de altă parte știe să aibă o relație pozitivă cu conducerea tehnică și este un om de construcție care are încă foarte multe de spus în handbal. Mă bucur că Baia Mare, și în sezonul următor, va beneficia de talentul lui.

Pentru mine astăzi contează ca această echipă să fie în Liga Națională, mă interesează construcția. Am dus bani de acasă cu sacul în handbalul românesc și nu mai vreau. S-au cam îngrășat unii și nu mai pot, nu li-s bune echipamentele alea negre, uneori negre. Din păcate, în România s-a ajuns la un nivel la care, dacă vrei să primești bani pentru un proiect de reabilitare a unui bulevard sau dacă vrei să construiești intr-o zona de sport și să ai un parcurs predictibil spre performanță, trebuie să dai șpagă, mită conform prevederilor Codului Penal. Asta se întâmplă în România.. Altfel ori nu ești într-o oală câștigătoare și la un moment dat se frânge parcursul ori dosarul ăla cu proiectul pentru comunitate e pus undeva întru-un colț sau într-un sertar. Despre asta este vorba. Eu am spus-o de fiecare dată, dacă vorbim despre însănătoșirea Statului Român, însănătoșirea trebuie să pornească de la sistemul de Apărare și Siguranță și Securitate Națională, până la Sistemul din Justiție. Abia a treia verigă este cea politică. Asta este ierarhia corupției în România. Instituțiile sau unii oameni din instituțiile de informații, al doilea nivel este creat de anumiți oameni din structurile judiciare și juridice și abia al treilea nivel sunt amărâții din politică.”, a declarat primarul Cătălin Cherecheş.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.