Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Baia Mare intră în dezbatere publică

strategie integrata de dezvoltare urbanaStrategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Baia Mare intră în dezbatere publică. Pe parcursul celei de a doua săptămâni a lunii septembrie, administrația publică locală va organiza consultări publice la care sunt invitați să participe cetățenii, reprezentanții societății civile, Consiliile Civice de cartier, dar și organizațiile non-guvernamentale. De asemenea, vor fi organizate focus-grupuri cu reprezentanții mediului de afaceri, dar și cu părțile interesate și instituțiile cu atribuții în diverse domenii.

Scopul acestor întâlniri este acela de a crea un dialog între toți actorii locali, astfel încât strategia să medieze și să reprezinte într-un mod coerent interesele comunității băimărene pentru următorii 15 ani. Va fi prezentat portofoliul de proiecte care vor fi realizate în următorul exercițiu financiar, utilizând fonduri locale și europene. Întâlnirile vor avea loc la Millenium Business Center, în sala de conferințe a corpului M1, după cum urmează: luni, 14 septembrie 2015, de la ora 17.00 întâlnirea cu reprezentanții mediului de afaceri; marți, 15 septembrie 2015, de la ora 17.00 dezbaterea publică cu reprezentanții societății civile și miercuri, 16 septembrie 2015, de la ora 17.00, întâlnirea cu reprezentanții instituționali.

Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Baia Mare este un instrument de planificare strategică. În urma unei analize aprofundate a tuturor componentelor care acționează asupra vieții orașului, ea propune o nouă viziune asupra orașului pentru orizontul de timp 2030 și o serie de obiective ce urmăresc asigurarea creșterii economice și a bunăstării populației. Acestea se materializează într-un portofoliu dens de proiecte, care vizează regenerarea urbană în diverse zone ale orașului, crearea de noi infrastructuri, reabilitarea celor existente, restaurare patrimoniului și multe altele.

Cătălin Cherecheș

Primarul Municipiului Baia Mare

http://www.baiamare.ro/ro/Administratie/Anunt-de-interes-public–Strategia-Integrata-de-Dezvoltare-Urbana-a-Municipiului-Baia-Mare-intra-in-dezbatere-publica/

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.