SUA a lansat programul Loteria Vizelor pentru 2016

Înregistrările pentru Loteria Vizelor (Diversity Visa – DV) pe anul 2016 încep de la 1 octombrie și se încheie pe 3 noiembrie, programul urmând să pună la dispoziția persoanelor care îndeplinesc cerințe simple, dar stricte, de calificare vize de rezidență permanentă în Statele Unite, informează un comunicat remis miercuri AGERPRES de Ambasada SUA.

Foto: (c) VLAD STAVRICĂ/AGERPRES ARHIVĂ

Potrivit sursei citate, România se află printre țările participante la programul DV-2016.

„Înregistrările pentru programul DV-2016 trebuie transmise electronic în perioada care începe miercuri, 1 octombrie 2014, la ora 12,00 PM, ora de vară a Coastei de Est (GMT-4) și se încheie luni, 3 noiembrie 2014, la ora 12,00 PM, ora de iarnă a Coastei de Est (GMT-5). (…) Solicitanții sunt sfătuiți să nu aștepte până în ultima săptămână a perioadei de înregistrare pentru a se înregistra. Numărul mare de înregistrări simultane poate duce la întârzieri la conectarea online. Nicio înregistrare online sau pe hârtie nu va fi acceptată după orele 12,00 PM, ora de iarnă a Coastei de Est (GMT-5) a zilei de 3 noiembrie 2014”, precizează comunicatul.

Cei care trimit mai mult de o înregistrare de persoană vor fi descalificați.

Solicitanții trebuie să se fi născut într-o țară care participă la program, dar să îndeplinească și criteriul educațional, adică să fie absolvenți de liceu, cu diplomă de bacalaureat sau în ultimii cinci ani să fi lucrat cel puțin doi ani într-o meserie eligibilă. Pentru determinarea calificării pe baza experienței în muncă se va folosi baza de date O*NET OnLine a Departamentului Muncii al SUA.

„Solicitările care se califică vor fi selecționate în mod aleatoriu de un computer. Toți participanții la program pot să verifice statutul solicitării lor pe pagina de internet E-DV la www.dvlottery.state.gov la secțiunea Entrant Status Check, pe baza numărului de confirmare, începând cu data de 5 mai 2015. Aceasta va fi singura modalitate prin care câștigătorii din cadrul programului de loterie vor fi înștiințați despre selecționarea lor în programul DV-2016”, mai arată sursa citată.

Ambasada SUA informează că participarea la acest program de imigrare este gratuită și că Guvernul Statelor Unite nu angajează consultanți sau servicii particulare externe pentru a opera programul DV. În consecință, precizează sursa citată, orice intermediari sau alte persoane care oferă asistență pentru a pregăti o cerere de participare o fac fără autorizarea sau consimțământul autorităților americane.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.