Sunt posibile creșteri de niveluri pe râurile din județul Maramureș

Specialiștii Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa precizează că, în condițiile de încălzire a vremii, formațiunile de gheață existente pe râuri se vor diminua și este posibil să genereze creșteri de niveluri pe anumite sectoare ale cursurilor de apă.

Specialiştii Sistemului de Gospodarire a Apelor Maramureș monitorizează evoluția fenomenelor de iarnă, debitele și nivelurile cursurilor de apă, precum și volumele de apă din principalele acumulări, fiind asigurat fluxul informațional între instituțiile responsabile.

Recomandăm populaţiei să nu traverseze cursurile de apă sau lacurile de acumulare pe poduri de gheaţă.Totodată, atenționăm cetățenii asupra riscurilor la care se expun practicând pescuitul la copcă și sporturile pe apa îngheţată. De asemenea, toți deținătorii de poduri și podețe trebuie să mențină curate secțiunile de scurgere a apelor.

În momentul actual, pe cursurile de apă din judeţul Maramureș se înregistrează următoarele fenomene de iarnă:

 

  • pod de gheaţă cu ochiuri pe râul Mara la staţia hidrometrică Mara;
  • gheaţă la mal pe râurile: Vișeu la staţiile hidrometrice Leordina și Bistra, Vaser la staţia hidrometrică Vișeu de Sus, Ruscova la staţiile hidrometrice Luhei și Ruscova, Iza la staţiile hidrometrice Săcel, Strâmtura și Vadu Izei, Botiza la stația hidrometrică Șieu și Mara la stația hidrometrică Vadu Izei.

 

Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub cotele de atenţie.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.