Suplimentări de fonduri pentru construcția podului peste Someș, în Ulmeni

Două investiții au primit finanțare și în orașul Ulmeni. Este vorba despre modernizarea și asfaltarea drumurilor de interes local în Țicău, unde suplimentarea alocată pentru finalul de an este de 671.000 de lei, totalul primit în 2014 fiind de 771.000 de lei, în timp ce pentru modernizarea și asfaltarea drumurilor de interes local în Arduzel, suplimentarea finanțării a fost de 1.391.000 de lei, totalul acordat în 2014 de Ministerul Dezvoltării, prin PNDL, ajungând la 1.491.000 de lei.

Totodată, pentru podul peste râul Someș, în localitatea Ulmeni, Guvernul Ponta a aprobat o suplimentare de 200.000 de lei, cu un total de 500.000 de lei în 2014. ”Administrația maramureșeană s-a zbătut mult prea mulți ani să asigure finanțarea construcției podului peste râul Someș iar eu, personal, fără a fi ipocrit, mă bucur că reușita aparține acum Guvernului Ponta. Actualul Guvern este cel care a înțeles cu adevărat prioritățile Maramureșului și cel care asigură, în acest an, finanțare cu bani alocați efectiv orașului Ulmeni pentru demararea construcției fizice a podului. Suntem, în acest moment, în faza de licitație și doresc să-l felicit pe primarul Lucian Morar și Consiliul Local pentru promtitudinea de care au dat dovadă în implementarea acestui proiect. Mai avem în acest an două proiecte implementate cap-coadă, reabilitarea a două drumuri comunale în Țicău și Arduzel, proiecte promovate la începutul anului 2014 la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și finanțate integral pe parcursul anului, cu peste 2 milioane de lei, lucru care demonstrează profesionalismul la care a reușit să ajungă administrația publică locală din Ulmeni”, a arătat Gabriel Zetea, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș.

Primarul orașului Ulmeni, Lucian Morar s-a declarat extrem de mulțumit de finanțările primite pentru drumurile din Arduzel și Țicău. ”De când sunt primar, este pentru prima oară când se alocă asemenea sume de bani pentru a termina lucrări, într-un timp atât de scurt de la semnarea contractului. Sper, deci, ca anul 2015 să aducă alte fonduri în Ulmeni, pentru ca în decembrie viitor să avem finalizată măcar 50 – 60% din lucrare. Cu ce am primit acum vom organiza licitația în 5 noiembrie și îmi doresc să putem pregăti șantierul pentru podul peste Someș pân ă la finalul lui 2014”, a precizat Lucian Morar, primarul orașului Ulmeni.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.