Sute de camioane formează, joi, o coadă de circa doi kilometri la ieşirea din ţară prin vama Petea

Sute de camioane formează, joi, o coadă de circa doi kilometri la ieşirea din ţară prin vama Petea, timpul de aşteptare fiind de 300 de minute, potrivit reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, Radu Lungu, a explicat, că rândul s-a format din cauza faptului că pe teritoriul statului vecin a fost restricţionată circulaţia camioanelor, fiind Ziua Ungariei.

‘În momentul de faţă, timpul de aşteptare este de 300 de minute. Infrastructura punctului e doar pentru o bandă pentru camioane. Restricţia a fost valabilă din 14 martie ora 23,00 până în 15 martie ora 23,00, după restricţie toate TIR-urile sunt în sensul de ieşire. Controlul se face comun cu partea maghiară, merge destul de repede, în câteva ore sperăm să se fluidizeze. S-a suplimentat şi personalul, la controlul lucrează doi poliţişti de frontieră, unul la controlul documentului şi celălalt care verifică TIR-ul’, a declarat Lungu.

Circulaţia înspre vama Petea se desfăşoară greu, o bandă fiind ocupată din centrul localităţii Dorolţ de TIR-uri care aşteaptă la rând.

JURNALMM

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.