Tămăduire prin plante, credință și iubire

flori art 2Elementele active ale plantelor s-au dovedit a fi adevărate miracole pentru oameni. Fie că ne încântă cu prezența lor, fie că desfată simțul olfactiv cu parfumul lor, suntem conștienți de rolul esențial pe care plantele îl au în viața noastră. Azi vom propune un tratament naturist, descris de Hildegard von Bingen în Medicină naturistă, privind vindecarea reumatismului, tremuratului membrelor sau Parkinsonului. Praful de cimbru de gradină este recomandat pentru aceste afecțiuni, fiind relativ simplu de preparat în orice gospodărie.

Reţeta:
30 g cimbru de grădină
20 g praf de salvie, 10 g praf de chimen turcesc

“Cui îi tremură mâinile din cauza reumatismului să ia praf din cimbru de grădina şi ceva salvie şi un pic mai puţin chimen turcesc, se amestecă prafurile astea cu miere şi mănâncă din el des după mese şi aceluia îi va merge mai bine”.

Praful se amestecă bine şi se pune câte o linguriţă într-o cantitate potrivită de miere. Aceasta miere se pune în ceai sau pe pâine şi ia după masă.Cât se poate de simplu… dar lucrurile simple au pierdut din ce in ce mai mult teren în fața lumii complicate și sofisticate în care trăim. Poate ar fi interesant să ne amintim din când în când de faptul că fiecare gând, frumos sau întunecat, sincer sau prefăcut, iubitor sau iritat atrage binecuvântare sau durere psihică sau fizică.Dimitri Moraitis consideră o cauză spirituală pentru Parkinson sau afecțiuni reumatice, spiritul critic.Învățați să-i încurajați pe alții și să-i apreciați. Căutați ce este mai bun în oameni și treceți-le cu vederea greșelile. Ca și în cazul celorlalte tipuri de afecțiuni degenerative, cheia este să invocați Lumina Divină prin rugăciune și meditație. Succes!

Articol de Ghiță Olteanu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.