TAXA AUTO. Afla cum iti poti recupera banii cu dobanda!

Taxa-autoPotrivit unei decizii a Inaltei Curti de Casatie si Justitie a Romaniei, Guvernul a fost obligat sa inapoieze banii castigati de romani in instanta, privind restituirea taxei auto/taxei de prima inmatriculare/taxei de poluare, la care se adauga si o dobanda calculata de la data efectuarii platii.

Totul dupa ce judecatorii ICCJ au admis recursul in interesul legii inaintat de Avocatul Poporului ca urmare a miilor de reclamatii venite din partea romanilor pagubiti de stat.
TAXA AUTO. Introdusa in timpul Guvernului Tariceanu, taxa auto si-a schimbat denumirea de mai multe ori in ultimii ani, insa scopul ei a fost acelasi: de a scoate cat mai multi bani de la romanii care vor sa isi inmatriculeze masinile.
Cu toate ca initial s-a numit taxa de poluare, iar rolul acesteia ar fi fost de a taxa autoturismele care polueaza, banii castigati de stat au fost rapid pierduti, in contextul in care zeci de mii de romani au preferat sa isi inmatriculeze autoturismele in Bulgaria pentru a scapa de taxa care, uneori, avea sau chiar depasea, valoarea in sine a masinii.
Mai mult, cei care au achitat taxa auto si care au dat in judecata statul, invocand numeroase directive europene, au castigat nu numai restituirea integrala a sumei achitate, ci si cheltuielile de judecata, iar in prezent si dobanda.
TAXA AUTO. Drept urmare, statul a pierdut mult mai mult decat a castigat prin introducerea taxei auto care, in prezent se numeste timbru de mediu. Din nefericire, banii obtinuti de stat de pe urma propriilor cetateni nu au fost folositi nici pentru constructia de drumuri, nici pentru lupta impotriva poluarii.
O problema pentru cei care inca mai au de recuperat sumele achitate pentru taxa auto ar fi ca statul a emis o lege prin care s-a ‘obligat’ sa achite banii… in rate, timp de 6 ani, astfel incat proprietarii de autoturisme care au platit integral taxa auto, si nu in rate, isi vor recupera banii… in timp.

Sursa: accidentul.ro

Loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.