TAXA AUTO ar putea fi reintrodusă. VEZI pentru ce maşini se va plăti TIMBRU DE MEDIU

Taxa de mediu pentru maşinile cu norme de poluare Euro 2, 3 şi 4 ar putea fi reintrodusă de anul viitor, după ce autorităţile abia renunţaseră la ea în februarie, când au fost eliminate 102 taxe nefiscale.

350.000 de maşini vechi au fost aduse în ţară în ultimele zece luni, de când taxa de mediu a fost eliminată – cu 70% mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut -, şi se estimează că până la sfârşitul anului 2017 se va ajunge la 500.000 de autovehicule la mâna a doua înmatriculate în România. Acesta este motivul principal pentru care autorităţile se gândesc la mai multe variante de taxare a maşinilor second hand – fie printr-un impozit anual pe toată durata de utilizare a maşinii, fie printr-o taxă plătită o singură dată, asemănătoare cu vechea variantă a timbrului.

„Va fi o metodă prin care dorim foarte mult ca toate autovehiculele care circulă pe drumurile patriei şi care poluează, deci care au o normă inferioară de poluare – Euro 2, Euro 3 sau Euro 4 -, să fie taxate în funcţie de emisiile pe care le dau. Luăm în calcul trei criterii, respectiv: capacitatea cilindrică, pentru care deja se plăteşte un impozit, la taxe şi impozite locale, după care luăm norma de poluare a fiecărei maşini şi emisiile de CO2 pe care le produce fiecare maşină”, susţine ministrul mediului, Graţiela Gavrilescu.

Comisia Europeană a cerut României să renunţe la taxa de mediu pe motiv că este discriminatorie. Mii de români au dat statul în judecată şi au câştigat sume importante până acum, iar statul ar trebui să le înapoieze în total în jur de 200 de milioane de euro.

Citeste mai mult pe romaniatv.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.