TAXA DE TIMBRU: Află cum se calculează TAXA AUTO în 2015

taxaCalculator TIMBRU DE MEDIU 2015, TAXA AUTO 2015. Agenția Națională de Administrare Fiscală oferă posibilitatea șoferilor să-și calculeze suma pe care trebuie să o plătească pentru timbrul de mediu în 2015. Instituția a pus la dispoziția utilizatorilor un calculator.

Calculator TIMBRU DE MEDIU 2015, TAXA AUTO 2015: ANAF Cei care îşi înmatriculează maşinile în acest an vor plăti mai puţin. Taxa auto va fi mai mică cu aproximativ 1% faţă de 2014. 

Pentru a afla cuantumul taxei, trebuie doar sa completati toate datele solicitate de soft, iar programul va genera automat suma de plata.

In anul 2015, valoarea timbrului de mediu se va calcula cu ajutorul calculatorului oficial pentru timbrul de mediu, valabil si pentru anul 2014

TAXA AUTO 2015: Calculator TIMBRU DE MEDIU 2015 ANAF

TIMBRUL DE MEDIU 2015. Taxa de mediu, adica taxa auto de înmatriculare, va fi mai mica în 2015, informează România TV. Şi asta pentru că în prima zi lucrătoare a lunii octombrie din anul precedent cursul de schimb valutar publicat de Banca Centrală Europeană a fost mai mic decât cel din 2013.

Astfel, şoferii români vor plăti cu aproape un procent mai puţin. Taxa de mediu se plăteşte când un autoturism este înmatriculat pentru prima dată în România, când este reintrodus în parcul auto naţional dacă la scoaterea sa propritarului i s-a restituit valoarea reziduală a timbrului, pentru maşinile rulate pentru care nu a fost achitată nicio taxă de poluare, dar şi pentru autoturismele rulate pentru care s-a dispus de către instanţe restituirea sau înmaticulrea fără plata unei taxe de poluare.

Cele mai multe maşini pentru care se plăteşte taxa auto sunt cele second hand cumpărate din străinătate.

TAXA AUTO 2015: Cum se calculează TIMBRU DE MEDIU 2015.

Potrivit OUG nr. 9/2013, actul normativ ce a introdus timbrul de mediu pentru autovehicule la 15 martie 2013 in locul taxei auto, valoarea in lei a timbrului se determina pe baza cursului de schimb valutar al monedei euro stabilit in prima zi lucratoare a lunii octombrie din anul precedent si publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.